Поради фахівців: хто відповідає за прибирання прибудинкової території (дворів) і під'їздів багатоквартирного будинку

18.12.2018, 16:49 Переглядів: 5 377

Прибирання прибудинкової території багатоквартирного будинку - чий обов'язок? Чи входить в обов'язки керуючої компанії прибирання під'їзду? Відповіді на це ми запитали у експерта з адміністрування житлової нерухомості, директора компанії «Місто для людей Кременчук» Сергія Зінченка

 





Він розповів, що в будинках, що обслуговуються керуючою компанією " Місто для людей Кременчук", послуга з прибирання під'їздів не входить в тариф обслуговування. Якщо жителі хочуть цю послугу ввести в тариф, то потрібно повідомити про це в керуючу компанію, після чого перелік послуг і тариф буде змінений.

 

Прибирання прибудинкової території входить в тариф обслуговування. Види робіт і періодичність їх проведення прописані в договорі на обслуговування. Якщо мешканці незадоволені якістю прибирання, вони також можуть повідомити про це в керуючу компанію, яка вживе відповідних заходів, щоб виправити ситуацію. При необхідності, мешканці можуть вибрати потрібні їм види і періодичність робіт, прописавши це в договорі з компанією.

 

Які роботи повинні проводитися?

 

За чистотою будинків і прилеглої території в керуючій компанії «Місто для людей Кременчук» стежать працівники з комплексного прибирання. Якщо з якої-небудь причини закріплений за адресою співробітник відсутній, прибирання виконає мобільна бригада.


 

 

При цьому важливо знати зони відповідальності керуючої компанії. У тариф керуючої компанії» Місто для людей Кременчук " входить прибирання листя в осінній період. Однак, обов'язок компанії-згребти листя в місця узгоджені з КАТП 1628, а вони вже відповідають за вивезення листя. Ця ж організація відповідає за вивезення сміття з контейнерів, встановлених біля багатоповерхівок, послуги з вивезення сміття мешканці оплачують окремо, це не входить в тариф керуючої компанії.

 

У компанію надходять також заявки від жителів з проханням прибрати велике сміття від під'їзду. Тут слід пам'ятати, що найчастіше таке сміття утворюється в результаті ремонту, який проводять самі мешканці. Вивезення великогабаритного будівельного сміття не входить в тариф, це зобов'язані зробити власники квартири, в якій проводився ремонт.

 

Також у тарифі закладені такі види послуг, як прибирання підвалів і горищ. Підвали і горища прибираються один раз на рік. Також раз на рік проводять дератизацію і дезінсекцію. Якщо проведена обробка не дала відчутних результатів, роботи виконають повторно. Якщо вас і ваших сусідів атакують щури, таргани і мошки, не потрібно чекати графіка, просто зробіть заявку на проведення дострокової санобробки по телефону контакт-центру або в Центрі обслуговування клієнтів.

  

Є ПИТАННЯ?

Зв'яжіться з фахівцями по телефону +38 067 341 41 41,

або пишіть нам на email: mdlkremenchuk@ukr.net.

 

Автор: прес-служба МДЛ
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

КЕРУЮЧА КОМПАНІЯ "Будсервіс":

Будсервіс

Про компанію КК "Будсервіс".

Компанія пропонує технічне обслуговування будівель, послуги з прибирання будинків і прилеглих територій, обслуговування енергетичних, теплових, водопровідних та пожежних систем, а також ремонт будинків та експлуатацію ліфтів. Керуюча компанія обслуговує територію Крюківського району міста Кременчука.

В обслуговування будинків та прибудинкової території входять такі роботи:

  • - Прибирання прибудинкової території
  • - Технічне обслуговування ліфтів, енергопостачання ліфтів.
  • - Технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем гарячого та холодного водопостачання, водовідведення, централізованого опалення, зливової каналізації.
  • - Дератизація, дезінсекція.
  • - Обслуговування димових та вентиляційних каналів.
  • - Технічне обслуговування та поточний ремонт мереж електропостачання та електрообладнання, конструктивних елементів, внутрішньобудинкових систем гарячого і холодного водопостачання, водовідведення централізованого опалення, зливової каналізації і технічних пристроїв будинків та елементів зовнішнього упорядження.
  • - Освітлення місць загального користування, підвалів та підкачування води.

НАША АДРЕСА: Україна, м.Кременчук, вул.Велика Набережна,17

ТЕЛЕФОН: +38 (067) 341-41-41

НАПИСАТИ НАМ на email: 35868931@ukr.net



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх