Хлопець убив бабусю, а через тиждень повернувся… за телевізором

3.12.2009, 22:24 Переглядів: 2 331
Достоєвський відпочиває.

25-річний хлопець убив знайому бабусю, яка напувала його чаєм. За тиждень він повернувся і перевернув усю квартиру – шукав гроші. Не знайшов, тому виніс єдину цінну річ – новий телевізор, який жінці подарував син. Міліціонери розкрили злочин за три дні.
Ніхто із сусідів 74-річної жінки не цікавився, чому вона перестала виходити з квартири, чому перестала гучно вмикати телевізор (адже погано чула). Лише коли під‘їздом одного з будинків на вулиці Московській почав тягнутися трупний запах, люди зателефонували в міліцію. Коли правоохоронці із МНС-никами вибили двері, то побачили жахливу для пересічної людини картину. Господарка лежала із розбитою головою й обличчям, перерізаним горлом, навколо неї все було у крові, а в квартирі – все перевернуто.

– Судячи із безладу, тут сталося вбивство із пограбуванням, – сказав начальник Кременчуцької міліції Василь Овчаренко. – Хоча ця жінка жила на одну невелику пенсію, не зрозуміло який сенс був її грабувати та вбивати. Ми опитали родичів загиблої, почали поквартирний обхід і невдовзі отримали перші результати.

З‘ясувалося, що у квітні до бабусі приходили чоловік із жінкою. Того разу вони допомогли їй дістатися додому та викликали «швидку»: пенсіонерка знесилилася і просто впала на землю. Аж ось, 13 листопада, у п‘ятницю, цей 25-річний чоловік вирішив знову навідатися до жінки. Він прийшов в обідній час вже напідпитку. Господарка його впізнала – налила чаю. Вони розмовляли про життя. Коли ж жінка відлучилася з кухні, чоловік схопив її гаманець і витяг звідти гроші – п‘ять гривень (пенсії ще не було). Повернувшись, пенсіонерка побачила, що її гість метушиться із гаманцем і зчинила галас. Вони сварилися недовго. Чоловік вхопив бабусин дерев‘яний ціпок та почав її бити по голові. Коли жінка впала непритомна, він вхопив ножа та вдарив ним бабусі в горло. Взяв ключі, замкнув двері і пішов додому.

– Так пройшов тиждень – хлопець не «просихав», – розповідають у міліції. – Про те, що він скоїв вбивство, чоловік розповів співмешканці, неповнолітній сестрі та другу. Ніхто з них не заявив у міліцію – думали, що допився «до ручки». Коли ж уночі хлопець узяв сестру із собою на квартиру бабусі, дівчина зрозуміла, що брат не бреше. Доки його перелякана сестра стояла у коридорі, хлопець нишпорив по квартирі – шукав гроші. Але зміг знайти лише телевізор. Він витягнув його з квартири та збув таксисту за 200 гривень.

Злочин і кара

Відносно підозрюваного молодика порушили кримінальну справу за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство), яка передбачає покарання – від семи до п’ятнадцяти років ув’язнення. До речі, у 2002 році його вже судили за умисне вбивство свого батька при перевищенні меж необхідної оборони.



 
Автор: konstantinov
Теги: вбивство
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх