Дитина знайшла маму

28.09.2006, 16:09 Переглядів: 1 830
Першу дівчинку влаштовано в будинок сімейного типу Крюківською опікунською радою..
Віточка прощалась зі своїми ровесниками в Будинку дитини на руках у нової мами в оточенні відео та фотокамер

Віточці – 2 роки  і  2 місяці. Вона виховувалася в Будинку дитини. Нова мама – 42-річна вчителька Ганна Кондрик пройшла спеціальне п’ятиденне тестування і була визнана полтавською комісією матір’ю-вихователькою. Ганна має власну 19-річну доньку та прийомного 10-річного сина. До кінця року вона має намір взяти у свій будинок старшу сестру Віти. Крім того, вона хоче об’єднати ще одну пару розлучених дітей. «Я продовжуватиму працювати методистом у відділі освіти та даватиму уроки зарубіжної літератури в школі, – каже Ганна, – але головна моя місія – материнство».
Керівник опікунської ради Галина Пилипенко каже, що жінці надали п’ятикімнатну квартиру та облаштували її меблями. На кожну дитину будуть виплачувати близько 800 грн./міс. Крім того, сама мати-вихователька отримуватиме 400 грн./міс. Дітям, які виховуватимуться в будинку сімейного типу, надаватимуть пільги, в тому числі – з комунальних платежів. Пані Пилипенко каже, що Крюківський райвиконком чекає, що ще хтось наважиться взяти під опіку дітей, адже щомісячно доводиться розглядати кілька справ щодо позбавлення батьківських прав.
Головний лікар Будинку дитини Лідія Пересунько каже, що бачить недолік у системі будинків сімейного типу. «Дитину, яка потрапила до будинку сімейного типу і вже звикла до родини, закон дозволяє всиновлювати, – пояснює пані Пересунько. – Тобто в будь-який момент дитину можуть забрати до іншої сім’ї. А це своєрідна психологічна травма».
До кінця року в перший у Крюкові будинок сімейного типу потраплять загалом п’ятеро дітей різного віку. Втім, сама Ганна каже, що мріє, щоб у неї було 10 дітей, як 10 Божих заповідей.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх