Стяг в руки, стрічку – на шию

4.07.2009, 09:35 Переглядів: 1 867
На День Конституції кременчужанам пропонували поговорити українською.

Акцію організували молодіжні організації. 20 волонтерів пропонували всім охочим на День Конституції поговорити українською мовою та роздавали державну символіку. Кажуть, що кременчужани відгукувались на їхні пропозиції.

– Більш старші люди брали стрічки, які ми роздавали. А відсотків 20 молоді, з якою ми спілкувались, обіцяли приєднатись до акції і говорити цілий день українською, – розповідає керівник міського комітету молодіжних організацій Світлана Піщита.

– Ми із приятелькою по-приколу спробували. Було смішно і незвично – голос зовсім змінюється, як розмовляєш іншою мовою, – розповідає студентка Аліна. – Хвилин 15-20 - це максимум, що у нас вийшло. А далі ми й самі не помітили, як перейшли на російську.
Це була не єдина спроба навернути кременчужан до українського – на День Конституції молодь вирішила влаштувати флеш-моб і поспівати українських пісень. Зібратись мали користувачі соціальної мережі «В контакті». Вони планували пройти в українських вишиванках з гучною українською піснею по центру міста. Однак, схоже, не зібрались – принаймні нам не вдалось почути патріотичних пісень у їхньому виконанні.



 
Автор: editor
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх