Лікарів заманять квартирами

23.07.2009, 10:03 Переглядів: 2 441
Житло спочатку надаватиметься як службове, а згодом може бути передано у власність лікаря.
Фото: Дмитрий Бабец

Кременчуцькі лікарні зараз укомплектовані фахівцями на 73% і щороку їх кількість зменшується. Лікарі намагаються залишитися працювати у містах, де навчалися, а не практикувати у Кременчуці. Міська влада планує заманити їх квартирами. Чиновники сподіваються, що через два-три місяці в місті вже з’являться необхідні спеціалісти.

Міськвиконком планує залучати до кременчуцьких лікарень спеціалістів, вирішуючи їх квартирне питання. Про це на апаратній нараді в міськвиконкомі повідомив перший віце-мер Володимир Онищенко. За його словами, сьогодні в Кременчуці найбільше не вистачає дільничних і сімейних лікарів. Також у місті відсутній гематолог, а в дитячу лікарню вкрай потрібен ЛОР.

– Кадрів не вистачає. Дивіться самі: у 2006 році в лікувальних закладах працювало 783 лікарі при штатному розкладі в 1011. Укомплектованість 77%. У 2008 році в місті працював 741 лікар, при штаті в 1012. Укомплектованість 73%. Ми бачимо, що з року в рік укомплектованість падає, – каже пан Онищенко.

У міськздороввідділі нам повідомили, що заявка на молодих спеціалістів у 2007 році складала 60 лікарів, а в 2009 році вже 87.
– Із 87 вакантних лікарів нам необхідно 26 фахівців загальної практики сімейної медицини, дев‘ять педіатрів, вісім лікарів першої невідкладної допомоги, – зазначає у своєму звіті про кадрову забезпеченість галузі начальник міськздороввідділу Валерій Литвиненко.
За його даними, у 2008 році працевлаштувався один лікар сімейної медицини та два педіатри. Цього року працевлаштований лише один лікар загальної практики сімейної медицини.

– Лікарі не хочуть іти до нас працювати. І зарплата не дуже велика, і соцпакет не той, який хотілося б. Краще потрапити до приватної клініки або залишитися працювати, наприклад, у столиці, де студент-медик навчався, – каже Володимир Онищенко.

У міськздороввідділі нам повідомили, що сьогодні міські лікарні можуть розраховувати на поповнення лише випускниками медичних ВУЗів, які вчаться за контрактом. Усі інші, відповідно до рішення міністерства, спочатку мають відпрацювати три роки в сільській місцевості.

Пан Оніщенко каже, що тепер лікарів спробують привабити пропозицією отримання житла.

– Ми забронювали певну кількість квартир у малосімейних гуртожитках. Їх відремонтують. Після цього міськздороввідділ запрошуватиме до нашого міста необхідних спеціалістів і даватиме їм житло. Це буде спочатку як службове житло, але, пропрацювавши певний термін, спеціаліст зможе отримати житло у свою власність, – запевняє перший віце-мер.

Він упевнений, що через два-три місяці в місті вже з’являться перші необхідні спеціалісти, які «клюнуть» на квартирну пропозицію міськздороввідділу.



 
Автор: bulashev
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх