Місту не вистачає робочих

21.02.2008, 01:13 Переглядів: 1 487
На місцевому ринку праці склалася критична ситуація. Промисловцям не вистачає слюсарів та фрезерувальників, натомість економістів та юристів у нас, хоч греблею гати, а попиту на них немає..

У міських промисловців – серйозний недобір кадрів робітничих спеціальностей. Заводам не вистачає токарів та фрезерувальників, слюсарів та газозварювальників.
– Наразі такі спеціальності не користуються попитом, особливо у молоді, хоча роботодавці створюють для робочих усі умови. Наприклад, пропонують зарплату дві-три тисячі гривень, – пояснює ситуацію заступник керівника міського Центру зайнятості Людмила Кузнєцова. – Але молодь вважає, що такі спеціальності – непрестижні. Всі намагаються здобути диплом вишу. Та наразі ринок праці перенасичений спеціалістами з вищою освітою.
На думку пані Кузнєцової, ситуація ускладнюється ще й тим, що у нашому місті високий рівень жіночого безробіття. З 2 000 безробітних, які перебувають на обліку у центрі зайнятості, 1 400 – жінки, а їх працювати на суто чоловічі спеціальності не зашлеш.
У центрі зайнятості пропонують декілька виходів з ситуації:

* По-перше, якщо ви не можете знайти собі роботу за фахом, у центрі вам допоможуть здобути ще одну професію. Як правило, таке навчання центр виконує на замовлення місцевих роботодавців, тож у вас принаймні буде гарантія, що за новим фахом вас точно працевлаштують.
* По-друге, у центрі зайнятості планують упритул взятися за так звану профорієнтацію молоді.

– На мою думку, молоді треба допомагати при виборі професії, – каже Людмила Кузнєцова. – Починати варто зі школярів, знайомити їх із реальною ситуацією на ринку праці, щоб при виборі майбутньої професії вони керувалися попитом на неї, а не модою.

 

був такий випадок

Молдавани розбіглись

Аби вирішити проблему з робочими кадрами міські промисловці навіть намагалися залучати на підприємства спеціалістів з інших країн. Так, минулого року до Кременчука приїхали 40 молдаван – працювати на Кременчуцький сталеливарний завод. Приїхали, попрацювали трохи… і загубилися у нетрях Кременчука. Наразі на сталелеливарному залишилося лише троє з них. Де решта молдаван – ніхто не знає.

До уваги

Якщо ви шукаєте тимчасову роботу

Міський центр зайнятості затвердив план проведення оплачуваних громадських робіт на 2008 рік. Це означає, що безробітні, які бажають тимчасово працевлаштуватися, мають такий шанс.
– Ми плануємо залучити 1 660 чоловік, – розповідає заступник керівника міського Центру зайнятості Людмила Кузнєцова. – Вони працюватимуть на заходах по прибиранню та озелененню міста, при ЖЕДах, доглядатимуть людей похилого віку тощо. Оплата праці – не нижча за мінімальну, тобто наразі це 515 гривень на місяць. Єдина умова: для того, щоб безробітна людина могла взяти участь у цій програмі, вона обов’язково має стати на облік у нашому центрі.

Корисний телефон:

Якщо ви бажаєте взяти участь у громадських оплачуваних роботах, телефонуйте 79-85-93.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх