«Ощадбанк» маринує вкладників

1.03.2008, 20:25 Переглядів: 2 001
Лише один день на тиждень, у п’ятницю, вкладників реєструють. Після цього їм ще треба утовпитися до каси, аби „вигризти” багатостраждальну тисячу від «Ощадбанку»..
Чергу за грошима займають з 6 годин ранку

У черзі – переважно пенсіонери. Колись у 80-ті, ці люди стояли за маслом і отримували за талонами горілку. Нині ж, уже другий місяць поспіль, вони вистоюють черги за власними грошима, довіреними свого часу державному банку. 25 лютого у центральній ощадкасі, що на вулиці Пролетарській, було людно.

– Із шостої ранку тут стою, а тільки 44-та ! Мабуть, і сьогодні грошей не отримаю, - бідкається бабуся у хустці.

– Я зареєструвалася ще 25 січня. Але ніяк гроші отримати не можу. Прийду, подивлюся на чергу, поцікавлюся, та й іду геть, - розповідає інша літня жінка.

Але цим пощастило хоча б зареєструватися. Тепер навіть це стало великою проблемою. Розповідає наш читач, Василь Олександрович:
- Раніше вкладників «Ощадбанку» реєстрували тричі на тиждень, тепер – тільки раз, у п‘ятницю. Прийшов я 15 лютого до відділення, що на розі 60 років Жовтня і Щорса, а вони вже о другій годині закінчили реєструвати. Сидять, гороскопи читають. Кажуть, що їм «Ощадбанк» дає по 20 талонів на день. Я почав обурюватися: уже четвертий раз приходжу, і ніяк не можу зареєструватися! А мені кажуть: «Дзвоніть Тимошенко!» Як це так? Хоча б списки були, щоб можна було записатися і не стояти в черзі.

Обласній владі відомо, що «Ощадбанк» гальмує реєстрацію вкладників.
- Я офіційно звернулася до керівництва «Ощадбанку», але відповіді поки що не отримала, - повідомила Надія М‘якушко, заступник губернатора Полтавщини.

коментар

Ірина КОПИЛ, виконуюча обов’язки керуючого Кременчуцькою філією «Ощадбанку» №62:
– На минулому тижні ми отримали наказ голови правління ВАТ «Ощадбанк»: проводити реєстрацію вкладників лише по п’ятницях. Це стосується усіх філій в Україні. Слідом за цим, у четвер, надійшов ще один наказ, де говориться, що «з метою оптимізації роботи» 22 і 23 лютого, як виняток, проводитиметься тільки видача грошей. Тому у п’ятницю, 22 лютого, реєстрацію ми не проводили.
– Як у подальшому прийматимете вкладників?
– Реєструватимемо раз на тиждень, у п’ятницю. Інших розпоряджень від правління ВАТ «Ощадбанк» не надходило. В усі інші робочі дні люди зможуть отримувати кошти.
– Чому «Ощадбанк» не встановить черговості на отримання грошей, аби люди даремно не гаяли часу?
– Ми не маємо повноважень встановлювати черги і не будемо це робити.
– Одна із наших читачок запитує, чому тим, хто вже зареєструвався, відмовляються перерахувати тисячу на пластикову картку?
– Це не передбачено. До того ж ми отримали кошти для компенсацій вкладникам не у гривнях, а в доларах. У цій валюті і пропонуємо гроші людям. Більшість хоче у гривнях, і ми виплачуємо еквівалент за курсом.



 
Теги: Ощадбанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх