Військові пенсії підвищуються

1.03.2008, 20:19 Переглядів: 1 693
У середньому пенсії для цих категорій населення зростуть на 30%.

Із 1 січня військовим підвищили пенсії, але «поновому» ще не платили. Пенсійний фонд нині робить перерахунки військовим пенсіонерам, однак самі виплати люди отримають приблизно у квітні . Це пов’язано із проходженням відповідних наказів по військових відомствах, пояснила Інна Палаженко, начальник відділу пенсійного забезпечення управління Пенсійного фонду Крюківського району. Пенсіонерів у погонах просять не турбуватися: їм нарахують усі належні доплати до нового розміру пенсії, починаючи з січня.
Зарплата військовослужбовців зростає, пенсії теж збільшуються відповідно до нових окладів. Нагадаємо, із минулого року оплату в армії і силових структурах приводять до єдиних стандартів - незалежно від міністерства, якому вони підпорядковуються. Тому в пенсіях військових різних відомств тепер теж не буде «розривів» (на декілька сотень гривень), що існували до цього часу. Бо, наприклад, пенсіонери Міноборони отримували в середньому 1,1 тис грн. на місяць, а податкової адміністрації – 2,1 тис грн.
У середньому ж пенсії військових підвищаться на 30% від сум, які вони отримують нині. Більше додадуть пенсіонерам Міністерства оборони, оскільки до перерахунку вони були «обділені» порівняно з пенсіонерами інших силових відомств.
Щодо військових посад і звань, то суттєве підвищення отримають звільнені в запас військовослужбовці молодшого офіцерського складу, які під час служби не мали багатьох надбавок. Наприклад, пенсія старшини, що обіймав посаду начальника складу, збільшиться в середньому на 360 грн; старшого лейтенанта - начальника радіолокаційної станції – на 970 грн; а майора – заступника командира роти з постачання – лише на 320 грн.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх