На «зайві» кубометри води пільга не розповсюджується

1.03.2008, 20:28 Переглядів: 2 114
«Я пільговик, сплачую 50% за комунальні послуги. Коли отримав квитанцію за січень, порахував, що за гарячу воду (за лічильником) з мене взяли більше, ніж належить. За чотири кубометри мали нарахувати 21 грн 44 коп, а фактично – 26 грн..

«Я пільговик, сплачую 50% за комунальні послуги. Коли отримав квитанцію за січень, порахував, що за гарячу воду (за лічильником) з мене взяли більше, ніж належить. За чотири кубометри мали нарахувати 21 грн 44 коп, а фактично – 26 грн. Звернувся до абонентського відділу «Полтаваобленерго», а там мені відповіли, що норма витрати води на одну людину – 3,15 кубометра на місяць, а все, що понад норму – без пільги. Чи дійсно існує така норма?»
Анатолій Ліненко
(з листа до редакції)

Така норма споживання води дійсно існує. Як повідомили «Телеграфу» в абонентському відділі Кременчуцької філії ВАТ «Полтаваобленерго», вона розрахована відповідно до державних санітарних норм і правил (105 літрів на добу) і в перерахунку на місяць складає 3,15 кубометра. Дана норма затверджена і рішенням міськвиконкому №477 від 30.05.2005 р., яким керуються у своїй роботі абонентські відділи обох постачальників гарячої води: ВАТ «Полтаваобленерго» і КП «Теплоенерго».
Тобто за все, що спожито понад норму, пільговик платить за повним тарифом. До речі, норми використання розповсюджуються і на інші
види комунальних послуг (холодну воду, газ, тепло). Це підтвердили у відділі праці та соціального захисту населення Крюківського району, пославшись на Постанову Кабміну №879 «Про встановлення норм користування житлово-комунальними послугами громадянами, які мають пільги щодо їх оплати» (від 1.08.1996 року).



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх