Металеві гаражі зникнуть з міста

21.01.2010, 22:32 Переглядів: 2 159
Спочатку їх проінвентарізують та виявлять ті, що встановленні незаконно..
Незаконно встановлені гаражі вивезуть на спеціальні маданчики
Фото: Дмитрий Бабец

Очистити місто від зайвих металевих гаражів вирішило підприємство «Спеціалізована дільнично-експлуатаційна дільниця». Керівник підприємства Денис Терещенко каже, що гаражів, встановлених незаконно у Кременчуці, приблизно дві тисячі.
Зараз вони розкидані по усьому місту. Вони мають зникнути, бо псують вигляд міста. Це або гаражі, незаконно встановлені ще наприкінці 90-х років, або нещодавно розформовані гаражні кооперативи.

Пан Терещенко зазначає,  що фахівці СМЕД проведуть інвентаризацію металевих гаражів у місті та виявлять незаконні. Вже є перші претенденти на «виселення». Відомості про 30 незаконно встановлених гаражів зараз знаходяться в УЖКХ. З них і розпочнеться «відселення» гаражів. Спочатку фахівці СМЕД шукатимуть їх власників.

– Для цього ми будемо навідуватись до гаражів вранці та ввечері. Коли  виявимо власника, вручимо йому лист, аби він розписався в отриманні. Пояснимо, скільки часу у нього є,  щоб самому прибрати гараж, і скільки це коштуватиме, якщо гараж приберемо ми. Якщо ми не знайдемо власника, то заберемо гараж на наш майданчик. Витримаємо строк, необхідний за законом для пошуку господаря, і здамо гараж на металобрухт.

Очікується, що майданчиків, до яких вивозитимуть незаконно встановлені гаражі буде три: на Молодіжному, по вулиці Бетонній та Чкалова. Якщо ваш гараж таки потрапить на такий штрафмайданчик, то для того, аби повернути його, потрібно буде компенсувати СМЕДу кошти витрачені на його доставку та зберігання (лише година роботи крану маніпулятора обійдеться 150-300 гривень). А чим більше гараж зберігатиметься на штрафмайданчику, тим більшим буде борг власника гаража перед СМЕДом.

– Коли  людина розуміє, що ми всеодно заберемо цей гараж, бо він стоїть незаконно, власник сам прибирає, бо може ще на ньому заробити гроші або поставити у інше місце, наприклад, на присадибну ділянку.

«Велике прибирання» розпочнеться лише із потеплінням. Вмерзлі в лід гаражі ніхто не віддиратиме. Поскаржитись на незаконно встановлені гаражі на вашому подвір’ї можна у райвиконкомах, які надаватимуть інформацію до СМЕД.

Узаконити  гараж - нереально

– Незаконно встановлені металеві гаражі стоять, як правило, у тих місцях, де їх не можна узакононити,  бо порушуються санітарні норми, вони стоять у зелених зонах тощо. До того ж металевий гараж стоїть на орендованій землі, яка надається на аукціоні і встановити його має право інвалід. Тому зараз, практично, немає механізму узаконення незаконних гаражів, – пояснює пан Терещенко.

Щодо майна, яке може знаходитись у гаражах, то фахівці СМЕД обіцяють описувати їх за допомогою держвиконавців, а також залучати МНСників, бо зберігати «добро» у гаражі заборонено.



 
Автор: yaremko
Теги: гараж
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх