Нові надбавки вчителям та лікарям

21.01.2010, 22:30 Переглядів: 3 584
Педагогам почнуть платити з січня, медикам – поки що ні.
За «шкідливу» роботу у школі педагогам тепер доплатять
Фото: Татьяна Донченко

Із першого січня набрали чинності дві урядові постанови, відповідно до яких лікарі, медсестри та педагоги, що працюють у школах, отримають надбавки до окладу. Але для вчителів кошти закладені у тимчасовий кошторис бюджету, для медиків – ні.

Медикам – за стаж

Урядова постанова, яка видана наприкінці грудня, передбачає доплати лікарям та медсестрам за стаж – уже з першого січня. Медики зі стажем до 10 років отримуватимуть надбавку у розмірі 10% посадового окладу; зі стажем понад 10 років – 20%; понад 20 років – 30%. Молодшого медперсоналу (санітарок) ця постанова не стосується.

У середньому зарплата лікарів має зрости на 329-337 гривень, каже Тетяна Тетьоркіна, начальник бюджетного відділу міського фінансового управління. Проте вона розчарувала:

– Ми почали новий рік без бюджету – його ще не ухвалила Верховна Рада. Кременчук живе за тимчасовим кошторисом на перший квартал. А урядова постанова про надбавки медикам вийшла тоді, коли він вже був сформований. І грошей на ці доплати у кошторисі немає. У міського відділу охорони здоров’я є два шляхи: нараховувати доплати і водночас економити фонд зарплати (фактично недоплачувати працівникам у чомусь іншому). Або не нараховувати доплати, доки не буде ухвалений закон про Держбюджет.

В міському управлінні охорони здоров‘я вважають більш прийнятним другий шлях. Тож доплати поки що не нараховуватимуть, повідомив Валерій Литвиненко, начальник управління охорони здоров‘я.

До речі, деяким спеціалістам-медикам платили за стаж і в попередні роки – на виконання інших урядових рішень. Це терапевти, дільничні медсестри, педіатри, «швидка». Для них є кошти і на 2010 рік.   

Вчителям – за школу

Постанова про 20-відсоткову надбавку до окладу стосується педагогів, які працюють у школах та ПТУ (не стосується вихователів дитсадків).

Таким чином, учитель у середньому отримуватиме на 270-290 гривень більше. Урядова постанова вийшла ще у жовтні, а набуває чинності з першого січня цього року. Учителям пощастило більше, ніж медикам: у тимчасовому кошторисі міста гроші на їхні нові доплати передбачити встигли. Тож уже за січень педагоги їх отримають, зазначає пані Тетьоркіна.



 
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх