Кременчук готується зимувати в теплі

27.08.2009, 18:55 Переглядів: 1 897
ОСББ – «погані», управляючі компанії – «гарнюні».
Кременчужани заборгували КП «Теплоенерго» за спожиту теплову енергію більше 8,8 млн грн (включно із заборгованістю перед ТЕЦ вагонзаводу), ВАТ «Полтаваобленерго» – 33 млн грн. На сьогодні мешканці двох десятків багатоповерхівок сидять без гарячої води.
Фото: Дмитрий Бабец

Місто готується до опалювального сезону – комунальники перевіряють теплові мережі та «вибивають» борги. Із найбільшими будинками-боржниками борються відключками. За темпи підготовки мереж міська влада хвалить управляючі компанії «Житлорембудсервіс» та «Добробит» і «гиркає» на ОСББ – готуються кволо, і борги за тепло великі…

20 серпня у мерії відбулося засідання міського штабу з підготовки до зими. Заступник міського голови з комунальних питань Микола Порицький заслуховував звіти про хід підготовки міських мереж до опалювального сезону. В цілому місто готове на 73,6%. Якщо брати у відсотковому відношенні, то будинки управляючої компанії «Житлорембудсервіс» готові на 94%, компанії «Добробит» – на 98%, фірми «Гарпун» – на 86%, фірми «Перспектива» – на 100%. А ось у ОСББ підготовка йде значно кволіше – вони і на половину не готові (45%) – мер Микола Глухов зазначає, що це стало сумною традицією у Кременчуці.

Станом на 20 серпня заклади медицини готові на 65%, освіти – на 95,6% (триває здача систем опалення лише на ЗОШ №8 та дитячому садку №14). Училища і технікуми готові на 57%. Поки не прийняті теплові вузли приватної школи «Ада», онкодиспансеру, 5-ї лікарні, залізничної лікарні, медучилища, залізничного технікуму, ліцею ім. Макаренка, МПТУ №19, ІЕНТу та Академії бізнесу та розвитку.

Борговий холодильник

Декому з кременчужан реально доведеться приглядатися до народних прикмет стосовно суворості зими, що наближається. Принаймні тим, у кого будинок заборгував більше 50-100 тисяч гривень. «Теплоенерго» та «Полтаваобленерго» відключають їм гарячу воду.

Микола Порицький зважає на серйозність ситуації із боргами, оскільки через них Кременчуку просто не нададуть газ для котелень, а дата початку опалювального сезону під великим знаком питання.

– У структурі заборгованості мешканців борги за тепло становлять 75%, – каже пан Порицький. – Я закликаю вас сплатити хоча б 75% боргів минулих років – і ви отримаєте гарячу воду. Так, із десяти будинків, відключених на минулому тижні, після сплати мешканцями боргів гаряче водопостачання поновлено у трьох із них.



 
Автор: konstantinov
Теги: тепло ОСББ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх