Кременчуку стукнуло 438 років

1.10.2009, 21:34 Переглядів: 2 427
Місто ектремалів.
Цього року через фінансові проблеми багато молодіжних фестивалів в Україні не проводилися, а «Extreme-Zone» відбувся. За словами організаторів, цей фест невдовзі має стати Всеукраїнським. Навіть нині в ньому було представлено пів-України і взяли участь більше тисячі екстремалів.
Фото: Дмитрий Бабец

26 вересня на площі Перемоги в Кременчуці було як ніколи багато молоді – п‘ятий фестиваль «Extreme-Zone» зібрав в одному місці прихильників різних молодіжних тусовок. Репери, рокери, баскетболісти, футболісти, скейтери, роллери, велосипедисти, танцівники брейку, графіті та навіть лицарі в обладунках... Все це гриміло, стрибало, кричало, падало… такий вже він, кременчуцький екстрим – дедалі екстремальніший…

«Швидка», що чергувала біля майданчика для найбільш екстремально налаштованої молоді, змінювалася кілька разів. На знімку – зворотне сальто. У якості підстраховки на землю поклали спальні матраци. Для тренування паркурці обрали собі знамениту клумбу навпроти виконкому. Дісталося газону…
Фото: Дмитрий Бабец

Суботнім ранком у Кременчуці йшов дощ. Екстремальна молодь трохи засмутилася: невже їх головне в році свято – фестиваль «Extreme-Zone» – пройде в калюжах, під чхання та клацання зубів від холоду? Але минулося – екстремали настільки запалили площу Перемоги своєю енергією, що й краплині дощу не було як впасти:)

Відкрив дійство міський голова Микола Глухов – «найекстремальніший мер найекстремальнішого міста», як охрестили його ведучі шоу. Він власноруч кидав м‘ячі у баскетбольні кошики ( і не подумайте нічого такого – він влучав із трьохочкової зони), та забив перший гол у футбольні ворота (із воротарем). Ну, а далі почалося: велосипедисти-акробати – направо, а футболісти – наліво. Молодь «розтусувалася» по тих майданчиках, де їй було найцікавіше: футбольний, стріт-болу, графіті, паркуру, скейтерів і велосипедистів… А тільки-но на головній сцені пролунали перші слова репу, як майже всі, хто нижчий півтора метри побігли туди. Репери були переважно із Кременчука – сповіщали глядачам про важке життя урбанізованого міста, передавали привіти міським районам та жалілися на правосуддя. Лише дві команди співали про загорілі сідниці та інші радощі життя, але то були гості з інших міст.

Реперів на сцені змінили рокери. «Зальотні» дідусі й бабусі, крокуючи повз сцену, питали у слухачів: «І чого вони так кричать?» Слухачі усміхалися, мовляв, що тут поясниш?

Фото: Дмитрий Бабец

Рок-н-рол живий. Добре йому в Кременчуці, певно, живеться.

Фото: Дмитрий Бабец

На фестиваль завітали «древні» воїни – полупцювати один одного мечами та поборотися за серце своїх «древніх» дам:)

Фото: Дмитрий Бабец

Найкращим виконавцям графіті організатори і спонсори вручили банки із фарбою. Тож бути Кременчуку дедалі яскравішим містом.

Стареньке роздовбане BMW рятувальники спочатку підпалили, потім загасили і, врешті решт, розпиляли своєю рятувальницькою «болгаркою».
Фото: Дмитрий Бабец

Комусь екстрим – забавка, а комусь – робота

Доки дітлахи розважалися, ловлячи чергові дози екстриму, справжні чоловіки із рятівних підрозділів міста Кременчука демонстрували своє мистецтво. Тільки-но на площі запахло паленим, як молодь одразу позбігалася. ОМОНу довелося відганяти особливо екстремальних від вогню.

Фото: Дмитрий Бабец

Гасіть пожежі великі й маленькі…

Фото: Дмитрий Бабец

Пінна вечірка у самому розпалі!

Фото: Дмитрий Бабец

Веселитися, веселитися і ще раз веселитися.

Колектив палацу культури «Кредмаш» виступив перед ветеранами міста.
Фото: Дмитрий Бабец

Мед із хлібом та мер із піснею

Кременчук у неділю продовжив святкувати День міста урочистим вшануванням воїнів-визволителів, театралізованим дійством, святом квітів, меду та хліба і, звичайно, концертом із феєрверком.

У неділю в місті відбулися офіційні заходи з нагоди Дня міста. Так, о 10 годині на площі Незалежності відбувся урочистий мітинг та хода творчих колективів палаців культури, спортсменів та навчальних закладів міста. Із урочистими промовами до присутніх звернувся міський голова Микола Глухов, нардеп Олег Бабаєв, губернатор Валерій Асадчев і владика Кременчуцький і Лубенський Володимир.

Фото: Дмитрий Бабец

Присутнім продемонстрували навички поводження зі зброєю, прийоми рукопашного бою і затримання злочинців службовою собакою.

Фото: Дмитрий Бабец

Один із заходів щодо святкування Дня міста пройшов вранці на площі Перемоги. Там зібралися шанувальники квітів, хліба і меду. Участь у святі взяли представники трьох міст і 14 районів області. Таку цікаву випічку кременчужанам представили гості з Решетилівки.

Фото: Дмитрий Бабец

Увечері на площі Перемоги публіку розважала «співачки з Арктики».

Фото: Дмитрий Бабец

Як розповіли організатори свята, композиції з квітів вони викладали з раннього ранку...

Фото: Дмитрий Бабец

Кременчужанам завжди цікаво спостерігати за традиційною піснею мера про Кременчук.

Фото: Дмитрий Бабец

Їх із задоволенням слухали кременчужани.



 
Автор: editor
Теги: Кременчук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх