Під Новий рік доведеться затягнути паски

16.10.2009, 21:00 Переглядів: 2 313
Місту дали 15 мільйонів гривень, які не вистачало бюджетній сфері..

Однак це дозволить без проблем прожити лише восени, затримка заробітної плати вірогідна у грудні.

Кременчук нарешті отримав від держави 15,6 мільйонів гривень, яких не вистачало, аби розрахуватись із боргами у бюджетній сфері. Ці гроші Кременчук збирався відсудити у Міністерства фінансів, бо держава не хотіла давати їх нашому місту.

– Коли ми пригрозили судом, почали оформляти позовну заяву, нам виділили гроші. Тепер ми без проблем вчасно закриємо все по бюджетній сфері. 14-15 жовтня виплатимо аванс, закриємо у жовтні заробітну плату, розрахуємось за медикаменти, харчування, тепло, воду, електроенергію, соціальні програми…Але це не означає, що ситуація вирівнялась. Ми очікуємо, що на перше листопада міський бюджет недоотримає 3-5 мільйонів гривень, – розповідає заступник начальника міськфінуправління Тетяна Тетьоркіна.

Вона зазначає, що можливо, це не призведе до затримки заробітної плати у листопаді. Однак очікується, що й у грудні міський бюджет недоотримає кошти. І тоді у бюджетній сфері знов накопичиться певний борг. Держава повинна буде виділити місту гроші, аби його погасити. Однак у грудні із оформленням такої позички можуть виникнути проблеми, адже це – кінець бюджетного року. До того ж держава неохоче виділяє на це гроші.

Нагадаємо, у вересні-жовтні у Кременчука виникла заборгованість у бюджетній сфері через те, що міський бюджет погано наповнюється. За законодавством, у цьому разі держава має надати місту позичку, яка повертається, коли міський бюджет «видужує». Однак держава не хотіла виділяти гроші у тому обсязі, який просив Кременчук. Через це місто збиралось судитись із Мінфіном.



 
Автор: editor
Теги: бюджет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх