«Швидка» не виїхала на виклик»

11.10.2007, 16:10 Переглядів: 1 467
Таку назву мав матеріал, що вийшов у минулому номері «Телеграфа». Нагадаємо, лікар відмовилася прийняти нічний виклик до 9-річного хлопчика, у якого трималася температура 39.6 градусів..

Маємо результат службового розслідування на станції швидкої допомоги. Коментар головного лікаря станції Ігоря Дубницького:

- Я розібрався з цим випадком. Спілкувався із батьками дитини і лікарем, яка надавала консультацію за телефоном, зі старшим лікарем зміни. Лікар, яка не прийняла виклик, написала пояснювальну. У даному випадку слід було виїжджати на виклик і надавати допомогу хворому. Цю ситуацію ми розглянули у колективі «швидкої». Подібні випадки не повторяться.
Виданий наказ по станції швидкої допомоги. Лікар дістала дисциплінарне стягнення (догану). Цим же наказом у подальшому відповідальність за консультації хворих по телефону покладена виключно на старшого лікаря зміни. Він має оцінити ситуацію і прийняти рішення, чи виїздити на виклик, навіть у тому випадку коли людина звертається лише за консультацією. Додам, що лікар, яка відмовилася прийняти виклик, не зможе в цьому році претендувати на підвищення категорії, хоча вона мала на це право.
Разом із тим я звертаюся до кременчужан із проханням - не  викликати «швидку», якщо у вас підвищення температури, пов’язане із гострим респіраторним захворюванням.  Звертайтеся до невідкладної допомоги у поліклініках. Інакше  «швидка» не встигне обслуговувати екстрені медичні виклики, визначені  наказом МОЗ №175. До екстреної медичної допомоги належать хвороби серцево-судинної системи, інфаркти, гіпертонічні кризи, приступи бронхіальної астми, дорожньо-транспортні пригоди, кровотечі, пологи, болі у животі.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх