Чому так кричали жінки?

23.03.2007, 18:03 Переглядів: 1 471
У хрущовках потріскаються стіни, дитячий майданчик знищать, дерева вирубають.
За доброю старою традицією, народ цікавиться, де забудовник (зліва) узяв гроші на будівництво, і на машину, і на все інше?!
Фото: Дмитрий Бабец

Саме такі претензії висунули мешканці кількох  хрущовок  майбутньому забудовнику. У п’ятницю, 16 березня, у центрі міста  відбувся  черговий  мітинг  протесту.  Мешканці кількох  хрущовок  зібралися у внутрішньому дворі будинку № 65 на вулиці Красіна (у цій п’ятиповерхівці  розташований відомий фітнес-клуб «Спартак»).  Вони протестували проти будівництва багатоповерхівки тут, у внутрішньому дворі,  на місці дитячого майданчика, у безпосередній близькості до п’яти старих хрущовок. Як повідомили мешканці № 65-го, будинку 42 роки.  Сусіднім – приблизно стільки ж. Люди бояться, що під час будівництва стіни  будинків  потріскаються  та поповзуть. Особливо жахає їх процес забивання паль. Та ще й новий будинок зовсім  затулить  сонце.
Усе це мешканці старих будинків прокричали – і голосно прокричали! – громадянину, який представився  майбутнім  забудовником.  Пан назвався приватним  підприємцем В. І. Палахом.  Жодних документів «Телеграфу» він не надав, контактних телефонів теж не залишив.  Бідний молодий пан  прибув на заплановану зустріч з мешканцями  разом з  пані – треба розуміти, референтом.  Пан  жалісно  намагався  пояснити  громаді, що це лише попередні  громадські слухання  і він готовий  узяти до уваги  всі  побажання  мешканців.
У відповідь мешканці  висловили йому всі свої побажання. Переказати  їх ми не можемо – все-таки газета буржуазна, діти читають, те се.  Втім,  якщо вам знайомі типові написи в ліфтах та  на  парканах,  вважайте, ви знаєте, що бажали  мешканці  хрущовок  молодому забудовнику. Особливо  активно висловлювались дві громадянки – одна в кудлатому сірому береті, друга – у скромному  синьому.  Пані показали себе просто-таки  віртуозами жанру.  Слухаючи їх,  забудовник  густо  рожевів, а діди навколо крякали та присідали.

Цей спортивний майданчик – єдиний на сім будинків. П’ять днів на тиждень тут грають у футбол діти, суботами проходять дружні матчі між чоловіками – мешканцями навколишніх будинків. Майданчик зникне у котловані майбутнього будівництва. Дерева, які нас
Фото: Дмитрий Бабец

Втім, серед  говірких  захисників  знайшлася  цілком  адекватна  людина – місцева активістка Сталіна Миколаївна.  Вона надала «Телеграфу» копію листа № 48-5059/33 (від 25.10.2005), підписаного  начальником  відділу архітектури та містобудування міськвиконкому  паном  Трушем.  У листі  пан Труш  повідомляє,  що  на території, прилеглій до будинку № 65,  жодне будівництво не планується.
Таку відповідь  Сталіна Миколаївна отримала на свій запит у 2005 році  – тоді теж мало початися будівництво.  Але не почалося.  Сталіна Миколаївна дуже вірить, що  будівництва у 2007 році  теж  не буде  - адже влада пообіцяла, влада не може брехати (так думає пані)!
Зі свого боку, громадянин, який представився приватним підприємцем Палахом, повідомив «Телеграфу», що у внутрішньому дворі будинку № 65 планується побудувати п’ятиповерхівку  на три під’їзди, загальною площею близько 700 квадратних метрів.  За словами громадянина, дозвіл на будівництво ще не отриманий.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх