Шість обіцянок мера

23.03.2007, 18:03 Переглядів: 1 567
15 березня мер звітувався перед громадою про роботу влади у 2006 році. «ТелеграфЪ» слідкував за обіцянками мера і слухав його відповіді на питання, які найбільше турбують громаду..
Фото: Дмитрий Бабец

15 березня близько п’ятої години вечора біля палацу культури «Кредмаш» можна було спостерігати всіх місцевих можновладців. Майже кожен з них приїхав на службовій машині і прямував прямо у велику залу палацу на зустріч мера Миколи Глухова з громадою. Самої громади було небагато. Зал наповнився майже наполовину.
Спочатку всі переглянули кіно, де лише в позитиві висвітлювалася робота міської влади в 2006 році. У фільмі не було показано ані багаточисельних мітингів проти підвищення комунальних тарифів, ані сходок громади проти вирубки парку МЮДа. «Наче все у нас тишь да благодать», – заявила бабуся з переднього ряду.
Проте мер «схаменувся» і свій виступ почав з критичних питань. Він назвав шість головних проблем, які його команда не змогла вирішити у 2006 і забрала багажем на 2007 рік.
Перша проблема – будівництво соціального житла. Його потребує щонайменше чотири тисячі кременчужан. Майже всі вони пільговики. Мер має надію вирішити це питання за допомогу держави.
Друга – стан житлового фонду та робота житлового комплексу в цілому. З 1218 житлових будинків, 453 будинки потребують капремонту. При цьому коштів, як завжди, для цього недостатньо. Тому мер обіцяє вибрати та відремонтувати найгірші будинки. Роботу УЖКГ пан Глухов оцінив на трійку з мінусом. Однак, разом з тим він подякував комунальникам за працю, нарікаючи на низький рівень їхніх зарплат: «Середня заробітна плата по місту 1260 грн., а у них – 600-700 грн. Спасибі, що працюють!»
Третя – ремонт доріг. Для цього міська влада передала зі свого балансу на баланс «Укравтодору» частину доріг міста і має надію, що держава виділятиме необхідні кошти для ремонтів. У міському бюджеті на ці цілі виділено небагато.
Четверта – проблема водовідведення. «Якщо з питанням водозабезпечення ми розібралися, то тепер слід зайнятися питанням водовідведення»,- каже Микола Глухов.
П’ята – забезпечення водою та газом мешканців приватного сектору, які й досі живуть неначе у печерному віці.
І наостанок, шоста проблема – збільшення місць в дитячих садочках. Для цього планується нульові класи перевести до шкіл.
Після цього мер перейшов до відповідей на запитання. Переважно вони стосувалися роботи комунальних служб, вирубки парку МЮДа, питань будівництва та інше. Мер встиг відповісти на 67 питань.

Про дерева та колишній парк МЮДа
Безліч питань міському голові було задано відносно вирубки в місті дерев та планів щодо поновлення парку МЮДа: «Скільки можна вирубувати дерева?», «Спасибі за парк МЮДа, який наступний?», «Нехай Сень, який узяв парк МЮДа в аренду, розповість, що він зробив з ним?», «Чи поновлять у парку МЮДа дерева?» та «Хто покараний за вирубку парку?».
У відповідях мер нічого нового не сказав. Він заявив, що за вирубку парку ніхто не покараний, бо все робилося в рамках закону. Після побудови у парку супермаркету, навколо нього таки посадять дерева. Прохання громади заслухати звіт пана Сеня на тему: як він покращив парк під час свого господарювання в ньому, мер пообіцяв передати народному обранцю.

Про будівництво
Не менше, ніж про парк МЮДа, кременчужан хвилювало питання про хаотичне будівництво в місті: «У нас будують всі, де хочуть і що хочуть. Коли це скінчиться?», «Дніпро вже весь «огороджений» кушнірами та іншими бідняками-депутатами!», «Правда, що в Придніпровському парку планують збудувати музей авіації?»
Микола Глухов не погодився з тим, що будівництво в місті хаотичне.  Натомість громада час від часу сприймала його відповіді дуже негативно та емоційно.  Щодо забудови Дніпра, то мер віджартувався: човнові станції ще не продані і не все зайнято депутатами. А про музей у парку відповів так: «Місце під музей шукаємо. Де він буде, я не скажу. Але в парку важко щось будувати…». Поміж тим, стадіон у міському саду мер пообіцяв збудувати вже наступного року.

Про «комуналку»
З мера питали про підвищені тарифи, неякісні послуги, невивіз сміття, ремонт під’їздів, якість води... І знову міський голова стояв на своєму - тарифи підвищили своєчасно, ремонт під’їздів робиться з випередженням графіку, вода в крані - якісна. А ось із вивезенням сміття є проблеми, однак у цьому мер звинувачує …цивілізацію: «Зараз усе продається в упаковках, ми їх потім викидаємо в смітник, а звідти воно вилітає і носиться по вулицях. Прибрати сміття  - першочергове завдання».

Внески в дитсадках можна не платити
Відповідаючи на інші питання, мер дозволив батькам не платити в дитсадках додаткові внески, крім плати за садок. Так, на запитання присутніх: «Чому в дитсадку збирають по 10 гривень на порошок?!», мер відповів: «Не вистачає бюджетних коштів,- і трохи подумавши додав,- Можете не платити!»
Крім того, міський голова пообіцяв розібратися з питанням незаконного влаштування зупинки маршрутками № 17 під вікнами будинку Гоголя, 4/8.  Ще Микола Глухов пообіцяв власними очима подивитися на зупинку на вулиці Свердлова, звідки рухаються автобуси на Комсомольськ, і вирішити питання її благоустрою. Також пан Глухов дав вказівку відділу транспорту - розглянути можливість продовження руху тролейбуса №3А до кінця Молодіжного, а не лише до зупинки «Маршала Жукова».



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх