«Город-сказка, город-мечта»...

17.03.2007, 11:03 Переглядів: 1 471
Київські та харківські науковці розробили план розвитку Кременчука на наступні двадцять років. Очікується, що за цей час Кременчук «виросте» в чотири рази, бо до нього приєднаються шість селищ. А саме місто оновить свій вигляд.

Ех, дороги!

Головна пропозиція генплану – утворення нової загальноміської магістралі безперервного руху, яка пройде через східну лівобережну та провобережну частини міста, з’єднуючи Полтавський з Кіровоградським та Дніпропетровським напрямками. Нова магіcтраль буде розрахована на 4-6 смуг. Вона йтиме від розвилки на Полтавській трасі, біля села Соснівка, по вулиці Ярмарковій, потім через новий міст. Далі - по Набережній Лейтената Дніпрова. (Див. мал.)
Крім цього в Кременчуці мають з‘явитися дві об’їздні дороги. Перша - Північна, яка з’єднає Київський, Хорольський, Полтавський напрямки. Вона почнеться від автотраси на Бориспіль (від села Ялинці), пройде поза «Укртатнафтою» до з’єднання з дорогою на Полтаву в районі села Базавлуки. Друга - Південна - запроектована від автодороги на Олександрію ( від села Підгірне) до дороги на Дніпропетровськ ( до Кам’яних поток). 

Підприємства «загонять» у промзони

За висновками науковців, аби покращити екологічну ситуацію з центра міста потрібно прибрати шкідливі промислові підприємства. Серед них м’ясокомбінат, шкірзавод, хлібзавод по вулиці Красіна та хлібокомбінат, що на першому Занасипі, комбінат хлібопродуктів, завод Ампер та кілька невеличких підприємств. Вся промисловість має зосередитися у кількох промзонах. Вони будуть розташовані на Півночі міста, в районі «Укртатнафти», в районі вул. Аерофлотської ( неподалік аеродрому льотного коледжу, що у Великій Кохнівці), у Крюкові (поблизу Деївки) та в східній частині міста - в районі Лашків.

Райське містечко

На місці колишніх підприємств, вздовж Дніпра та нових магістралей планується розмістити малоповерхівки. Впродовж вулиць 50 років Жовтня, 60 років Жовтня, вулиці Київської та траси нового мосту науковці пропонують розташувати магазини, аптеки, банки тощо.
Ще один автовокзал планують збудувати по вул. Московській.
Фахівці також запропонували Кременчуку розвиватись не лише як промисловому, але й туристичному місту. На території колишньої  військової частини, що в Крюкові, має з’явитись містечко розваг – великий сервісно-розважальний комплекс із кемпінгом, готелями та парком атракціонів.
У Комсомольському парку планують збудувати льодовий палац та спорткомплекс. Великий туристичний центр має розташуватись в парку Ювілейному (територія поблизу міського пляжа).
Швейну фабрику та ряд комунальних підприємств, що знаходяться на північ від парку звідти приберуть і на звільненій території побудують готельно-розважальний комплекс. На вулиці Котлова пропонують розташувати кемпінг та науково-пізнавальний центр.
В прибережній зоні Раківки хочуть розмістити яхтклуб, аквапарк та співоче поле, призначене для масових заходів.
Спортивний центр та парк планується звести по вул. Великокохнівській (район від гіпермаркету «Простор» до вулиці Радянської Армії).
Нові пляжі мають з’явитися на лівому та правому берегах міста.

Дерева поєднають місто

Років через 20 Кременчук повинен стати дуже «зеленим» містом. Науковці пропонують зробити екологічний каркас міста, що об’єднає всі його частини. Основні зелені масиви будуть розташовані вздовж Сухого Кагарлика та в районі узбережжя Дніпра. Озеленені пішохідні сквери поєднають центральну та переферійну зони міста. Якщо зараз у Кременчуці 173 га зелених насаджень, то за висновками фахівців потягом 20 років потрібно буде досадити ще 370 га. Найбільші зелені ділянки мають з’явитись в східній частині Крюкова (83,6 га), по вулиці Красіна, де зараз розташовано підприємство «Флора» (29 га) та на Лашках по вулиці Хімічній (28 га).



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх