Будівельники наражають людей на небезпеку

4.11.2006, 14:11 Переглядів: 1 766
У школі, на уроках з основ безпеки життєдіяльності, дітям пояснюють, що ходити по проїжджій частині небезпечно для життя – тебе зіб’є машина.
Вулиця Бутиріна

У школі, на уроках з основ безпеки життєдіяльності,  дітям пояснюють, що ходити по проїжджій частині небезпечно для життя – тебе  зіб’є  машина.  Діти це запам’ятовують, і намагаються ходити по тротуарах. Але що робити, коли тротуару  немає, точніше, він перегороджений парканом? Залишається йти там, де тебе – цілком імовірно – зіб’є  машина.
 Саме з такими претензіями до редакції звернулося кілька кременчужанок. Вони скаржились на те, що у центральній частині міста будівельники поперегороджували парканами пішохідні тротуари, і дорослим та  дітям  доводиться  оббігати барикади  по дорозі. Таких  барикад кілька. Одна -  на перехресті вулиць  Радянської та  Красіна. Там зводиться приватний будинок священнослужителя, і будівельники взяли і вигородили собі шматок тротуару.  Коли 'ТелеграфЪ' звернувся до них із запитаннями щодо законності такої барикади, її пообіцяли розібрати протягом двох діб. Але вона і нині там.
 

Вулиця Красіна

Друга барикада – значно більша -  розмістилася  на небезпечному перехресті вулиць Радянської та Бутиріна. Тут розгортається  масштабне  будівництво багатоповерхівки. Безпосереднє відношення до нього має 'Крюківбудтехмонтаж' (керівник пан Хасаєв) та депутат міськради  пан Терещенко. Будівельники просто відгородили чималий  шматок тротуару на  вулиці Бутиріна. Звісно, нас зацікавило, хто дозволяє будівельникам перекривати тротуари?
 Заступник начальника міського управління містобудування  пан Устименко пояснив, що будівельники можуть отримати дозвіл на перекриття частини пішохідного тротуару, якщо цього вимагають інтереси  будівництва. Але в таких випадках вони зобов’язані  прокласти поруч тимчасовий безпечний  пішохідний перехід.
 На середу, 1 листопада, ані на Красіна, ані на Бутиріна таких пішохідних переходів не було.  Лінощі будівельників цілком зрозумілі – для переходу треба вкопувати стовпи, робити накриття, узгоджувати з ДАІ звуження проїжджої частини (за рахунок переходу). Все це клопіт.  Тож краще нехай пішоходи бігають посеред машин.
 Але наскільки це законно?



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх