Снігова осінь

4.11.2006, 14:11 Переглядів: 1 503
Холод до нас прийшов не назавжди. В Укргідрометцентрі кажуть, що два тижні доведеться покутатись у теплі шарфи, але потім надворі знову потеплішає..

Теплі деньки, здається, закінчилися – з кожним днем на вулиці стає все холодніше. У міськвиконкомі очікували, що вже у вівторок піде сніг, а в середу до Кременчука прийде триградусний мороз.  Прогнози не справдились, але, як з’ясував 'ТелеграфЪ', у нас все ще попереду. Людмила Савченко, начальник метеорологічного відділу Українського Гідрометцентру каже, що похолодання приніс циклон з Північного Заходу, і незабаром на Полтавщині випаде сніг. 'Вдень буде 'плюс', а вночі – невеликий  мороз. Три-п’ять днів температура коливатиметься. Після 3-4 листопада холодний циклон піде, але незабаром з’явиться знов', – каже вона. 
'Невже зима прийшла так рано, і вже зовсім не буде тепла!', – засмучується одна з читачок газети. Ні, зимовий холод до нас прийшов не назавжди. Директор Укргідрометцентру Сергій Кульбіда розповів 'Телеграфу', що сніг та мороз посеред осені – це нормально. 'Зима ще не прийшла. Вторгнення холоду восени – звичайне сезонне явище. Холодна погода буде триматись протягом двох тижнів, останній буде особливо морозним для Полтавщини. Однак з 8-9 листопада температура повітря поступово підвищиться, і сягне десь  6-9 градусів тепла'.
На запитання, якою ж буде зима, синоптики поки що не відповідають: кажуть, не можуть загадувати так далеко.

На одному із гідрометеорологічних сайтів значиться, що у п’ятницю, 3 листопада, у Кременчуці випаде сніг. За їхніми прогнозами, сніжними видадуться  12, 13, 15, та 21 листопада. Мороз уночі сягатиме 14 градусів. Потім прийде теплий тиждень, і стовпчик термометра покаже до +11. У цей період час від часу дощитиме. Холод різко повернеться наприкінці листопада – на початку грудня. Уночі мороз буде до –17, вдень до –9. А з 7-8 грудня, за прогнозами синоптиків,  у наше місто повернеться сніг.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх