Де відпочиває Верховна Рада?

17.08.2006, 15:08 Переглядів: 2 261
Депутати – теж люди і, як усі інші, мають законне право на відпочинок. На канікули у парламентській бухгалтерії їм видали відпускні з лікувальними у розмірі двох місячних зарплат. А це від 35 до 45 тисяч гривень. І депутати поїхали відпочивати.

Більшість депутатів в унісон переконували журналістів, що кращого відпочинку аніж в Криму, не існує. Найсмішніше, що вони навіть не кривили душею, адже багато хто і справді планує провести першу частину відпустки з родиною в депутатських санаторіях Криму. А чому б і ні, якщо депутат отримує путівку безплатно, його дружина – за 10 відсотків від вартості, а малолітнє дитя – за 5%!
У Криму депутатам пропонують на вибір три санаторії «Морський прибій», «Нижня Ореанда» і «Дюльбер». До речі, відпочити в товаристві депутатів може кожен бажаючий. Якщо, звичайно, знайдеться вільне місце і громадянин готовий заплатити близько 50 доларів за «напівлюкс» і близько ста – за «люкс» (на добу).

Віталій ШИБКО (СПУ) читає “Тихий Дон” і пише книжку. „Раніше в період відпусток я з дітьми та дружиною ходив на байдарках. Але діти повиростали, з’являються термінові справи, тож із байдарками довелося розпрощатися. Зараз я пишу книжку до 15-річчя СПУ. Аналізую, чи справді ми йшли шляхом соціал-демократії і чи не робили помилок. Відпочиваю, коли гуляю з дітьми та внуками. Під час відпустки можу багато читати. Зараз засів за повне видання “Тихого Дону”.
Петро ПОРОШЕНКО (НУ) їде туди, де він вирішив одружитися. „З чотирма своїми дітьми та дружиною їду до Криму, на південне узбережжя. Крим – дороге мені місце, саме там я вирішив одружитися. Вона поїхала до Криму, з батьками, а я, довідавшись про це, приїхав туди із братом. І зрозумів, що це жінка, з якою я хотів би прожити все своє життя.
Віталій ХОМУТИННИК (ПР) уже отримав дві візи. У мене відкрито дві візи – шенгенська та хорватська. У Греції й Хорватії на яхтах відпочивають дві компанії моїх друзів. Я ще не вирішив, до якої з них ми з дружиною приєднаємося. Але протягом двох днів визначуся. На тих яхтах поміщається три-чотири сім’ї. На яхті можна зайнятися дайвінгом або підводним полюванням. Віктор Хомутинник влітку завжди віддає перевагу Європі. На травневі свята він вибирає Емірати або Домініканську Республіку, а зимою – лижні курорти Австрії.
Тарас ЧОРНОВІЛ (ПР) ховатиметься від опонентів в Італії. „Я люблю автомобільні подорожі. Люблю посидіти за кермом, поїсти та заночувати в придорожніх мотелях. Уже вкотре я так подорожуватиму з родиною по Європі, через Австрію до Італії. Такий відпочинок дає чудову можливість не бачити опонентів та колег по депутатському корпусу, і взагалі нікого зі знайомих”.
Володимир СТРЕТОВИЧ (НУ) пив пиво і не міг наговоритися. „Я щойно приїхав із Криму, де відпочивав у санаторії “Нова Ореанда”. Відпустка – унікальний час для спілкування, для того, щоб поговорити про те, про що не встигли наговоритися, почитати щось разом. Цього разу ми на півдня орендували яхту й чудово відпочили. Удень проводили час разом з дітьми, увечері – діти йшли зі своєю компанією, а я пив з колегами по фракції пиво на узбережжі.
Андрій ШКІЛЬ (БЮТ) разом з дружиною відпочиває у трускавецькому санаторії 'Карпати'. 'Усім рекомендую їхати на цей прекрасний курорт. Тут я насолоджуюся тишею, спокоєм, п'ю водичку. Благодать!', - розповів бютівець.
Микола КАТЕРИНЧУК („НУ”) набирається сил у 'Морському прибої'.
Володимир СІВКОВИЧ (ПР) запевнив, що продовжує працювати в Києві, однак розраховує на тиждень вирватися на якийсь острів, а потім подасться рибалити до друзів на Волгу. Мріє підсікти там не одного сазана, сома.
Юлія ТИМОШЕНКО (БЮТ) відпочиває у мами в Дніпропетровську. Принаймні, так повідомляють у прес-службі Блоку, коментуючи повідомлення деяких ЗМІ про те, що лідер БЮТ нібито поїхала до Москви.
Василь ЦУШКО (СПУ) відпочиватиме на батьківщині – на дачі під Ізмаїлом, неподалік від рідного села Надрічне Таратутинського району.
Олександр БАРАНІВСЬКИЙ (СПУ) спочатку відвідає село. «Поїду в рідне село на Житомирщині, там курочки ходять, корівки мукають – краса», – каже колишній міністр-аграрій. На море Баранівський теж збирається, але не на Кариби чи Багами, – а в Одесу, до доньки.
Ринат АХМЕТОВ (ПР) пожертвував відпочинком заради футболу. «Який відпочинок? – У мене футбол!» «Ви бачите людину, хвору на футбол. Я за свої ж гроші зароблю собі інфаркт», – зізнався якось «король Донбасу».
Віктору ЯНУКОВИЧУ теж не до відпочинку. Але у нього замість футболу – уряд. «Я півроку відпочивав», – заявив Віктор Федорович пресі.
Віктор ЯНУКОВИЧ-молодший, спочатку відвідає рідний Донецьк. «Їду до мами в Донецьк», - заявив він. Про відпочинок за кордоном ще подумає. «За кордоном, звісно, був. Люблю море, пляжі. Раніше було непогано в Арабських Еміратах, але тепер там набудували висотних будинків, перевантажили курорти, море брудне… В ОАЕ залишився один чудовий куточок - Фуджейра. Цей Емірат знаходиться не на березі Перської затоки, а в Індійському океані. Там дуже прозоре море, пляжі в оточенні скель».
Раїса БОГАТИРЬОВА (ПР), яку кинули з міністерським портфелем, збирається зализувати рани в Криму. «Може, потім поїду за кордон, туди, де ще не була. Наприклад, в Шотландію».
Святослав ПІСКУН віддає перевагу прохолодним країнам перед спекотними. «Я найбільше люблю зимові Карлові Вари, бо на сонці в мене підвищується тиск, всі ці острови з пальмами – не для мене». У серпні Піскун відпочиватиме в Криму, в санаторії «Південний».
Сергій ПОЛІЩУК (БЮТ) у серпні надасть перевагу Криму. За його словами, такий вибір він зробив з цікавості, бо перший раз в депутатах і ніколи не відпочивав в «Ореанді». «Чому не за кордон? – Бо на моєму улюбленому курорті сезон злив», – заявив Поліщук. Улюблений курорт Поліщука – Мальдіви. «Якщо є рай, то він повинен виглядати саме так: білий пісок, блакитне море, 30 градусів, пальми. Все, що треба, приносять прямо на пляж. Я люблю розслабитися під час відпустки, і там мені це вдається».
 Юрій ЄХАНУРОВ поїхав у Крим. «Я там завжди відпочиваю. Звичайно, буваю й за кордоном, але це я називаю не відпочинком, а туризмом. Коли був у Чехії, відвідав 12 замків. А ще зробив собі екскурсію місцями бравого солдата Швейка. Був з дружиною в Греції на розкопках. Мені подобається активний туризм», – розповідає екс-прем’єр.
Петро СИМОНЕНКО (КПУ) любить плавати. Колись він серйозно займався цим спортом, і щоліта відновлює навички на морі. Може, в Криму, а може ще десь. Про це він не любить говорити з журналістами.
Сергій КІВАЛОВ (ПР) любить відпочивати під водою. На день народження Януковича він навіть подарував лідеру набір для дайвінга, щоб надихнути своїм хобі.
Сергій Терьохін (НУ) традиційно відпочиває на майданчику для гольфу. За своє життя він перебрав безліч полів в Європі. Однак надає перевагу Іспанії, бо в нього там друзі.

(За матеріалами УНІАН, „Високий замок”, „Обоз”, „Таблоїд”)

 



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх