Повісьте дитину на бабусю!

3.08.2006, 21:08 Переглядів: 1 870
Ясельні групи у дитячих садках переповнені. Особливо це стосується центральної частини міста. Щоб віддати дитину в яслі, записуватись потрібно було на початку року..

“ТелеграфЪ” вирішив зробити експеримент і влаштувати дворічну дитину до ясельної групи. У центральній частині міста малюка не схотіли брати навіть у платний садок за 300-400 гривень на місяць – немає місць. В інших - хіба що пропонували встати на чергу. Але й одразу ж попереджали: на черзі вже багато дітей, і шанси потрапити до групи – мізерні. Нам співчували і пояснювали: бронювати місце у дитсадку потрібно було протягом року. Дехто ще у вересні потурбувався, куди подіти свого малюка. Але ж у листопаді колишній голова Автозаводського відділу освіти Ольга Шиян нас запевняла, що у районі із завантаженістю дитсадків все гаразд! Виходить, цього року діти масово мігрували до Кременчука, тому всім бажаючим не вистачає місць?! Чи пані Шиян помилилась у своїх розрахунках? За коментарем ми звернулись до завідувача міського управління освіти Олексія Довбні. Він підтвердив, що ситуація із місцями у дитсадках дійсно критична. І виникла вона не сьогодні. Але цього року вирішити її вже не зможуть. “Найважче зараз у дитсадках центральної частини міста та в тих, що розташовані одразу за крюківським мостом, - розповідає Олексій Довбня. – Інколи там стоять у черзі і по 40 дітей. Трохи легше – на Молодіжному, в нагірній частині міста та на Занасипі. Ми роздивляємось декілька варіантів виходу з цієї ситуації. Один з них озвучив на апаратній нараді міський голова. Він попрохав керівників районів не надавати приміщення дитсадків у довгострокову оренду”. Втім, завідувач міськво поки що не знає, скільки колишніх дитсадків зараз знаходяться в оренді і на який строк укладено договір. Крім того, на їхнє зворотне перетворення знадобиться певний час.
Ще один варіант, який розглядають освітяни – перевести шестирічок до шкіл. Але шкільні приміщення також потрібно облаштувати відповідно до норм. На це знадобиться час та гроші. “Цей варіант ми розглядаємо, але цього року впроваджувати не будемо”, - каже Олексій Довбня.  А поки що у батьків лише один вихід – спробувати пошукати дитсадок десь подалі від  центру міста.



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх