Маршрутки дешевшають і стають кращими

3.08.2006, 21:08 Переглядів: 1 309
26 липня відбувся конкурс на право перевезення пасажирів, і відтепер городяни мають побачити більш комфортні автобуси та мікроавтобуси на міських маршрутах, а також відчути здешевлення проїзду. З майже 30 маршрутів – 24 розіграні. Конкурс по ще кільком маршрутам відбудеться за місяць-півтора..
Мікроавтобуси потроху зникають з маршрутів, поступаючись місцем автобусам великого класу

26 липня в міськвиконкомі був судний день для автоперевізників, які забажали перевозити пасажирів своїм транспортом. На конкурс було виставлено близько 30 маршрутів. Ними забажали оволодіти 36 підприємств та 17 приватних підприємців. У ході конкурсу 24 маршрути отримали власників. “Близько 80-90% цих перевізників виконали всі наші умови. Вони оновлюють свій автомоторний парк і возимитуть пасажирів як в режимі маршруток, так і в звичайному режимі згідно з графіком, за менші, ніж зараз, кошти”,- заявив начальник відділу транспорту та енергетики міськвиконкому Володимир Кургаєв.

Ціна за квиток. Автобуси середнього та малого класу (типа “Богдан” та “ПАЗ”), що рухатимуться в звичайному режимі (по графіку, що буде оприлюднений в пресі) і яких буде по кілька машин на кожному маршруті мають перевозити пасажирів за встановленою облдержадміністрацією ціною-60 коп. Ці автобуси мають перевозити всіх пільговиків.
Всі інші автобуси працюватимуть по затвердженому міськвиконкому тарифу - 75 коп.
Мікроавтобуси мають перевозити пасажирів за гривню. Ці ціни дійсні з шостої ранку до 23-ої вечора. В іншому випадку пасажирам радять скаржитися за тел. 063 чи 3-20-47 і повідомляти номер маршруту, час руху та номер маршрутки.

Не всі маршрути розіграні. У зв’язку з ухвалою Крюківського районного  суду Кременчука  про заборону конкурсному комітету приймати рішення про визначення ТОВ „Літа сервіс” (маршрути 10,  15А, 17) переможцем конкурсу на перевезення пасажирів, було відкладено розгляд до набрання постановою суду у справі законної сили. Крім того,
при обговоренні переможця на маршрут №15 (Річковий вокзал-Молодіжний) члени конкурсного комітету одноголосно вирішили визначити конкурс на даному маршруті таким, що  не відбувся, у зв’язку  з недостатньою кількістю автобусів у претендентів (необхідно 40 автобусів великого класу). Аналогічне рішення було прийнято і по маршруту №3А (Крюківський міст-Кохнівка) та №2 (Центр-Раківка).
“Проте це не означає, що рух на цих маршрутах припиниться. “Старі” перевізники так і возитимуть пасажирів”,- каже віце-мер Сергій Бутко. Разом з тим, для пересічних пасажирів це означає, що, конкуруючи між собою при проведенні наступного конкурсу на ці маршрути, перевізники мають запропонувати сучасніший транспорт та цікаві умови перевезення. До речі, деякі фірми вже заявили про закупівлю нових, сучасних автобусів.

Скандал конкурсу. Під час проведення конкурсу депутат Денис Терещенко вимагав припинити його проведення, посилаючись на порушення норм законів. Члени конкурсного комітету з ним не погодилися. Крім того, пан депутат заявив, що має запис розмов працівників виконкому з перевізниками, під час яких триває обговорення розміру хабара членам конкурсного комітету задля визначення тих чи інших перевізників переможцями конкурсу. Проте в міськвиконкомі цим словам депутата не вірять і кажуть, що це справа правоохоронців.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх