Мокрі середа та п’ятниця

29.06.2006, 17:06 Переглядів: 1 521
Відсутність електрики, зупинка тролейбусів, потоп, люди, що вбрід перетинають затоплені водою вулиці,- така картина в Кременчуці спостерігалася в середу 21 червня. У п’ятницю ця картина майже повністю повторилася, але до дощу додався і град. Зранку наступних, після злив днів, місто вже просихало. І надворіі настала задуха, що викликає кисневий голод і погано впливає на стан здоров”я людини.

Грім і блискавка, злива, потоп...
21 червня, по обіді, небо над містом почорніло, ппочувся гуркіт грому, задув сильний вітер і почалася суцільна злива. Багато городян перелякалися-чи не кінець світу? Бабуся на вулиці Пролетарській почала хреститися і забігла перечекати дощ в ощадкасу. А поміж тим дощ підтопив вулиці, зупинив тролейбуси, масово вивів з ладу електропідстанції у Крюкові. Біля центрального ринку, як завжди, бушували стрімкі потоки води. Там вода с початку заполонила дорогу, а згодом і тротуари. Люди, проклинаючи на  чому світ стоїть владу, хто підкочував штани, а хто і ні-намагалися перейти дорогу аби сісти в маршрутки. Пасажири останніх з витріщенними очима дивилися на кременчуцький апокаліпсіс.
У п”ятницю зранку начальник УЖКХ Микола Польщиков розповів, що злива знеструмила підстанцію, яка відповідає за пониження рівня грунтових вод. Це викликало підтоплення у підвалах. Не впоралася з натиском води і насосна станція, що відводить стоки з вулиць. Один насос від перенапруги вийшов з ладу. Інший працював на повну потужність.
Після злив каналізаційні стоки обіцяють прочистити, що дозволить збільшити під час  великого дощу їх перепускну здатність.

Одним непогода на руку, іншим-навпаки
Минулотижневі зливи як збагачують підприємців, так їх і банкротять. Від злив виграли торгівці парасольками, власники кафе, аптек та таксисти.
У програші залишилися торгівці квасом, морозивом, власники атракціонів.

За зливою приходить спека і кисневий голод
Часті зміни погоди, такі, як спостерігалися в Кременчуці минулого тижня, негативно впливають на здоров”я людей, особливо гіпертоніків та сердечників. Під час період дощу атмосферний тиск підвищується, від цього може паморочитися голова, шуміти у вухах, колоти серце. Якщо у вас аритмія, гіпертонія, тахикардія, то носіть із собою валідол, корвалол та пігулки від головного болю: анальгін чи спазмолган.
Крім того, лікарі радять не сидіти довгий час у замкнутому офісі чи квартирі, побільше і глибше дихати повітрям. Тим, у кого кров”яний тиск зменьшений, слід випити кави. У кого, навпаки, завищений, слід попити чаю та поїсти бананів. Це знизить тиск.
Коли після злив різко приходить спека, і повітря стає менше, може початися кисневий голод. Може виникнути задуха від ходьби. При цьому не ходіть швидко, побільше пийте, але не солодкої, а мінеральної води.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх