Місто відчуло, як жити без води

29.06.2006, 17:06 Переглядів: 1 360
Перебої з водопостачанням, яке відчували мешканці міста минулого тижня, були пов”язані з аварією на каналізаційному колекторі, труби якого дуже зносилися..

Привіт, ну ми і ЗАВОНЯЛИСЬ! Саме так 21 та 22 червня вітали один-одного мешканці Великої Кохнівки, які мешкають навколо будівлі колишнього ресторану “Колос”, що на проспекті Полтавському. 21 червня, вдень, поруч з приміщенням закладу громадського харчування, прорвало каналізацію. “Ми відрили порив. Труба залягала на відстані 4 метри від асфальту. Виявилося, що головна причина аварії –  значна зношеність каналізаційних мереж, внаслідок чого вийшло з ладу понад 4 метри трубопроводу”,- розповідає начальник УЖКГ Микола Польщиков. За словами головного комунальника міста, бригади КП „Кременчукводоканал” працювали всю ніч, намагаючись стабілізувати ситуацію. А вже зранку стало відомо, що  для виконання аварійно-відновлювальних робіт необхідно обмежити подачу води. 22 червня  міськводоканал змушений був частково припинити  тиск  води на місто. Тож, на верхніх поверхах води не стало, а на нижніх потроху капала.
Біля трубчатих колодязів в центрі міста з”явилися черги, як за ковбасою при соціалізмі. “Я простояв за водою більше години. Це добре, що сьогодні в “Телеграфі” надрукували, де колодязна вода придатна, а де –ні. Ось подивиться, в сусідньому домі колодязь, так там черги немає. Там погана вода. Її беруть лише змивати в туалеті. Тут же вода якісна, тому і черга”,- розповідає Сергій, мешканець будинку на вулиці Перемоги.
А поміж тим, вже 23 червня зранку вода знову з”явилася. Проте ненадовго. Щоб цілковито завершити ремонтні роботи, тиск води у водопровідній мережі було зменшено до 50 %.
Цього дня у виконкомі перший заступник міського голови Володимир Онищенко провів засідання комісії з техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій. На засіданні було з”ясовано, що загрози повного припинення подачі води не існує. Разом з цим члени комісії розробили заходи, на виняток, якщо вода знов зникне, зокрема, про підвезення води до об”єктів та населення.
Вечері, 23 червня, колектор було відремонтовано. Проте від повторення такої ситуації ніхто не застрахований: труби, хоча й залізні, але теж псуються.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх