Приватних таксистів прибирають з доріг

12.05.2006, 16:05 Переглядів: 2 097
Нещодавно підписаний Президентом Закон “Про автомобільний транспорт” передбачає обов’язкове обладнання машин таксометрами, розфарбування їх відповідними зовнішніми пізнавальними знаками та ліцензії для таксистів..

Закон „Про автомобільний транспорт” торкнувся і такої сфери пасажирських перевезень, як таксі. Як пояснює начальник відділу транспорту та енергетики міськвиконкому Володимир Кургаєв, відтепер крім традиційних 'шашечок' на даху машини таксі повинні мати і характерні пізнавальні знаки на боковій поверхні авто, а також обов’язково повинні бути обладнані таксометрами. Крім цього таксисти повинні мати ліцензії. За порушення цього пункту, наприклад, порушник ризикує викласти 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700 грн.). Закон обмовляє також необхідність проведення щоденних технічних оглядів автомобілів і забороняє їхню стоянку в житлових зонах. Всі машини таксі повинні ставатись на ніч на спеціальні стоянки. На думку Володимира Кургаєва, законодавчі норми явно прописувалися під автопарки. “Це означає, що приватникам необхідно об’єднуватися і створювати власну інфраструктуру обслуговування автомобілів. До речі, вже після проведення конкурсу на право перевезення пасажирів на міських маршрутах, наш відділ спільно з іншими службами візьметься за впорядкування роботи таксі”, – каже Володимир Кургаєв.
А поміж тим, обласна прокуратура вже почала перевіряти дотримання таксистами вимог чинного законодавства. До перевірок залучені держінспектори територіального управління автотранспортної інспекції у Полтавській області, податківці, ДАІшники. За словами старшого помічника прокурора Полтавської області з питань нагляду за дотриманням і застосуванням законів на транспорті Володимира Шпака, контролюючими органами виявлено з десяток приватних таксистів, які працювали без ліцензійної картки. Ще в деяких авто були відсутні медичні аптечки, вогнегасники, знаки аварійної зупинки тощо.



 
Автор: sokolov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх