Влада „влетіла” на гроші. За незаконне звільнення – 17 тисяч компенсації

12.05.2006, 15:05 Переглядів: 1 541
Кременчуцький районний суд постановив з 28 квітня поновити на посаді директора КП “Теплоенерго” Миколу Бондура, якого було звільнено розпорядженням міськвиконкому рік тому і стягнути з підприємства на користь Бондура 16906 грн. 64 коп. Цю суму КП “Теплоенерго” має перерахувати мер Микола Глухов. Міськрада має сплатити Бондуру 5 тисяч гривень моральної компенсації і 178 гривень держмита.
Микола Глухов 'попав' на кілька зарплат. Вся надія на апеляційний суд

28 квітня в Кременчуцькому районному суді розглядалася справа за позовом Миколи Бондура, який раніше очолював комунальне підприємство “Теплоенерго”, а згодом був звільнений з формулюванням: “за систематичне невиконання без поважних причин своїх обов’язків”. “Дійсно, в лютому 2005 року Бондура звільнили за невиконання обов’язків, після чого на підставі рішення суду поновили на роботі, але майже одразу знову звільнили в зв’язку із закінченням строку контракту. В суді ми оскаржували і перше, і друге звільнення. Згодом дві справи об’єднали в одну і розглядали разом. Ми вважаємо, що Бондура звільнили за те, що він разом з нами зміг через антимонопольний комітет довести завищення тарифів на теплопостачання з боку вагонобудівного заводу на значні суми”, – заявив адвокат Бондура Руслан Ульянов.
У ході розгляду справи Микола Бондур, крім поновлення його на роботі, вимагав стягнути середній заробіток за час вимушеного прогулу та моральну шкоду за незаконне звільнення – 10 тисяч гривень – з КП “Теплоенерго”. Відповідачами у справі було визначено КП “Теплоенерго”, УЖКГ та міськвиконком. Третіми особами з боку відповідачів були визначені міський голова Микола Глухов, начальник УЖКГ Микола Польщиков та держказначейство.
Після розгляду справи суддя виніс рішення: позов Миколи Бондура задовольнити частково. Миколу Бондура поновити на посаді директора КП „Теплоенерго” з 28 квітня. Стягнути з підприємства на користь Бондура середній заробіток на час вимушеного прогулу в сумі 16906 грн. 64 коп. Стягнути з міськради на користь пана Бондура моральної шкоди 5 тисяч грн. Стягнути з Миколи Глухова на користь КП “Теполоенерго” 16906 грн. 64 коп.
“Рішення в частині поновлення на роботі та стягнення зарплати в межах платежу за один місяць підлягає негайному виконанню і може бути оскаржено до апеляційного суду Полтавської області...”, – сказано в рішенні суду. “Рішення суду про поновлення на роботі дійсно мають виконуватись негайно незалежно від того, чи оскаржене воно в апеляційному суді”, – пояснює Руслан Ульянов. Поміж тим, в мерії заявляють, що рішення Кременчуцького районного суду обов’язково оскаржуватимуть.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх