Як школяру з’їздити до Польщі?

27.04.2006, 17:04 Переглядів: 1 748
Євросоюз – це добре чи погано?  На це запитання кожен український політик відповідає по-різному  - залежно від аудиторії та мети, яку він собі ставить. Насправді ж, дуже незначний відсоток українців більш-менш  чітко уявляє, що таке Євросоюз.
Нині у кременчужан  з’явилася можливість дізнатися про це детальніше. Причому ще в школі.

Євросоюз – це добре чи погано?  На це запитання кожен український політик відповідає по-різному  - залежно від аудиторії та мети, яку він собі ставить. Насправді ж, дуже незначний відсоток українців більш-менш  чітко уявляє, що таке Євросоюз.
Нині у кременчужан  з’явилася можливість дізнатися про це детальніше. Причому ще в школі. 25 квітня до Кременчука завітали представники польського Фонду Роберта Шумана –  волонтер Фонду Даніель Камінски та координатор проекту “Шкільні Європейські клуби” Єва Грундштейне.
Панове приїхали до Кременчука на  запрошення  міського  Молодіжного парламенту. Мета візиту – створення мережі шкільних  Європейських  клубів. Клуби, у свою чергу, потрібні для того, аби школярі якнайшвидше – ще у ніжному дитинстві – дізналися про принади і переваги Євросоюзу.
Гості планують провести зустрічі у кількох центральних кременчуцьких школах - №№ 1; 3; 5; 11; 10; 14; 16; 20 та 23. На базі цих шкіл і планується створити – за сприяння шкільного керівництва – Європейські шкільні клуби. Окрім того, що діти там досліджуватимуть принади Євросоюзу, вони отримають непогану можливість поспілкуватися  з побратимами з Польщі. Навчальна програма передбачає  обміни між країнами. Тобто кременчуцький клубний активіст може потрапити на навчання до Польщі або навіть до іншої країни. Згідно з умовами проекту, переїзд, проживання, харчування та кишенькові витрати йому забезпечує приймаюча  сторона. А він за це самовіддано працює волонтером – несе інформацію про Євросоюз в маси.
Проект “Шкільні Європейські клуби” діє в Україні вже близько восьми місяців. Клубні осередки створюються  переважно в обласних центрах – Одеса, Запоріжжя, Дніпропетровськ, Чернігів. Маленький, але амбітний Кременчук – єдиний вийняток. Ми – не обласний центр, але Європейські клуби матимемо. Молодіжний парламент у цьому переконаний.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх