Смертельне ДТП

27.04.2006, 17:04 Переглядів: 2 230
23 квітня на перехресті вулиць 60- річчя Жовтня та Героїв Бреста під колеса автомобіля потрапила ціла родина. Батько, мати та дви донькі перетинали вулицю на зелене світло, через пішохідний перехід, в напрямку магазину “М”ясна лавка”, коли з боку центра міста на великій швидкості на них вилетіла біла “Хюндай – Акцент”. Батько загинув миттєво. Жінки доставлені до лікарень.
СХЕМА Дмитра БАБЦЯ

Великодні свята для родини А. закінчилися трагедією. 23 квітня, близько 21-ої години, родина перетинала пішохідний перехід, що на розі вулиць 60-річчя Жовтня та Героїв Бреста. Вони йшли на зелений сигнал світлофора. В цей час з боку центру на них велетіла іномарка. Вона збила пішоходів. Чоловік відлетів від удару більше ніж на п”ять метрів. Від отриманих травм він помер. Постраждали від наїзду його дружина та дві доньки. 10-річна донька автомобілем “швидкої допомоги” була доставлена до реанімаційного відділення дитячої лікарні. Удар по ній був такої сили, що дівчина втратила всі зуби. Дружину та другу, 15-річну дівчину,  відвезли до третьої міської лікарні з численними переломами та ушибами.
Водій з місця пригоди зник. Свідки говорять, що ще до трагедії, на відрізку дороги від електростанції до водоканалу, бачили білу машину,  яка зі швидкістю приблизно 120 кілометрів на годину, перетнула суцільну смугу та прямувала у лобове зіткнення з авто, яке рухалось назустріч. На щастя, зіткнення з боку іншого водія вдалося уникнути.
“Інспектори ДАІ та слідчі  відразу виїхали на місце аварії та розпочали пошуки зниклого водія. Спочатку вважалося, що марка автомобіля –порушника “Деу”. Так охарактеризували його очовидці, але на місці пригоди правоохоронці знайшли відірване бокове дзеркало і встановили його приналежність до марки “Хюндай”. Десь через три години знайшовся і водій. 21-річний хлопець, що перебував у нетверезому стані, сам прийшов у міській відділ державтоінспекції і зізнався в скоєному. Він розповів, що горілкою вже після ДТП угамовував стрес від скоєного. Як стало відомо, юнак заробляє ремонтом автомобілів, і машина, на якій він скоїв наїзд на людей, належить не йому. Хазяїн автівки надав її для ремонту, а хлопець вирішив покататися”,- розповів пресі начальник міської міліції Василь Овчаренко.
Також він додав, що зараз невдалому водію світить від трьох до восьми років – за “Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які  спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження”. “Але зазвичай водію дають строк умовно. Разом з цим, якщо людина вбила іншу людину, то відповідальність більш суворіша”,- каже Василь Овчаренко. Для прикладу він наводить статтю 121 Кримінального кодексу-“Умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого”.  Згідно з нею злочинець отримує від семи до десяти років позбавлення волі і не про які умовні строки розмова не йде.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх