Бельгійців зацікавили розробки кременчуцьких науковців

27.04.2006, 17:04 Переглядів: 2 075
25 квітня Кременчук відвідала бельгійська делегація на чолі з Послом  Бельгії паном  П’єром Коло. Гості прибули з провінції Ено. Візит відбувся в рамках  двох сторонніх угод про співробітництво на  регіональному  рівні між бельгійською провінцією Ено та Полтавською областю України. Угоди про співробітництво укладені більше ніж три роки тому.
Посол Бельгії пан Коло (в центрі) та міський голова пан Глухов (справа) обговорюють шляхи співпраці

25 квітня Кременчук відвідала бельгійська делегація на чолі з Послом  Бельгії паном  П’єром Коло. Гості прибули з провінції Ено. Візит відбувся в рамках  двох сторонніх угод про співробітництво на  регіональному  рівні між бельгійською провінцією Ено та Полтавською областю України. Угоди про співробітництво укладені більше ніж три роки тому. Їхнім ініціатором став  пан Котляр. Нині він живе і практикує (клінічна хірургія)  у Бельгії, але народився на Полтавщині.  Тому і  доклав зусиль, аби створити умови співпраці з рідною Полтавщиною.
Офіційна зустріч з бельгійською делегацією відбулася в  кременчуцькій мерії. На зустрічі були присутні міський голова пан Глухов та його заступники пані Пугасєй та пан Кулінічев.  На прохання бельгійської сторони, на зустріч також був запрошений ректор Кременчуцького державного політехнічного  університету (КДПУ)  пан Загірняк.
Міський голова  розповів  гостям  про досягнення кременчуцької промисловості та перебіг місцевих виборів. Зі свого боку, бельгійська сторона продемонструвала  добру обізнаність з перспективними інвестиційними проектами, які планується найближчим часом  запустити в Кременчуці. Так, бельгійці   схвально оцінили проект забудови житлового мікрорайону “Озерний”  та  кілька інших  перспективних  розробок.
Співробітництво двох регіонів – полтавського та Ено – не вичерпується лише обміном делегаціями.  В рамках існуючих угод полтавські студенти та їхні викладачі вже кілька років поспіль виїжджають на стажування до навчальних закладів бельгійської провінції Ено.  Побували там  і кременчуцькі науковці. Першим відвідав Бельгію професор Артамонов (КДПУ). Побував там і ректор КДПУ пан Загірняк.
Як повідомив  “Телеграфу” пан ректор, бельгійців  зацікавили  розробки кременчуцьких науковців (КДПУ) у сфері  електромеханіки та   збереження  енергоресурсів. Але найбільший інтерес  викликали дослідження  професора КДПУ пана Артамонова  в галузі прикладної екології  (методики очищення питної води).



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх