Кременчук став багатшим на 50 мільйонів

27.01.2006, 12:01 Переглядів: 2 207
24 січня депутати міськради затвердили бюджет-2006. Планується, що увесь прибуток нашого міста, з урахуванням спеціальних фондів, сягатиме 190 млн. гривень. Бюджетна сесія пройшла спокійно, народні обранці частіше вдавалися до політичних перепалок, ніж до обговорення загальноміського кошторису.

Цього року  Кременчук на 50 млн. багатший, ніж у  минулому.  Такі галузі, як освіта та соціальний захист, профінансовані державою більше, ніж на 100% від мінімальної потреби. Освіті вистачить коштів на безплатне харчування у школах учнів 1-4 класів, проведення ремонтних робіт. Окрім цього, передбачені кошти на комп’ютеризацію шкіл та оздоровлення дітей. Охороні здоров’я, культурі та спорту пощастило менше.
Серед досягнень – зменшення відрахувань з міського бюджету до державного. Якщо у 2005 році з тих надходжень, які, згідно з законом, залишаються у місті і витрачаються на його потреби, а не на виконання делегованих державою повноважень, ми змушені були віддавати у столицю 23 млн. 189 тис. грн.,  млн., то цього року – 10 млн. 388 тис.
Однак цей позитив не врятував міський бюджет від дефіциту. Заздалегідь відомо, що до кінця поточного року нам не вистачить 2 млн. 503 тис. гривень.
За цей час тричі зростатиме мінімальна заробітна плата: її розмір становитиме 350 гривень, з 1 липня – 375 гривень, з 1 грудня – 400 гривень. Загалом зарплата  бюджетникам підвищиться на 20% без урахування єдиної тарифної сітки.
У цьому році депутати запланували продати комунального майна та землі на загальну суму 9 млн. гривень, щоб поповнити бюджет розвитку. Ці гроші підуть на капітальні вкладення. Зокрема, на ремонт приймального відділення 2-ї міської лікарні, нейрохірургічного відділення 3-ї лікарні та котельні 4-ї лікарні, краєзнавчого музею та двох гуртожитків. За ці кошти буде реконструйована мережа освітлення парку “Придніпровський” та зроблено проект туалету в парку. Відбудеться покращення водопровідних мереж міста та інше.
Депутати міської ради затвердили бюджет-2006 з невеличкою “оптимістичною” поправкою: усі вільні кошти спрямовуватимуться на розвиток комунального господарства міста.

Апарат управління – 10 млн. 749 тис. грн.
Освіта –  70 млн. 339 тис. грн.
Охорона здоров – 47 млн. 325 тис. грн.
Соціальний захист –6 млн. 621 тис. грн.
Культура та мистецтво – 6 млн. 144 тис. грн.
Фізична культура – 2 млн. 931 тис. грн.

Житлово-комунальне господарство – 11млн. 474 тис. грн.
У тому числі:
Капітальний ремонт житлового фонду – 2 млн. 090 тис. грн.
Благоустрій міста – 4 млн. 430 тис. грн.

Коментар

- Збільшення бюджету на 50 мільйонів у цьому році відчутно покращить життя кременчужан? – з цим запитанням “ТелеграфЪ” звернувся до Тетяни Тетьоркіної, заступника начальника міськфінвідділу.
- Збільшення бюджету на 50 мільйонів не означає, що в нас значно покращився рівень забезпечення витратних статей. Наприклад, для задоволення потреб житлово-комунального господарства нам необхідно більше 50 мільйонів, а ми змогли виділити лише одинадцять. Таке збільшення доходної частини багато в чому зумовлено ростом мінімальної заробітної плати протягом року, а значить, і збільшенням суми, яку ми отримуємо у вигляді податку з прибутку фізичних осіб. Але все ж таки, у цьому році наш бюджет дозволить нам не лише виплачувати заробітну плату та оплачувати енергоносії, а й комп’ютеризувати школи та багато іншого. Ми сподіваємося, що нам не доведеться вдаватися до таких непопулярних заходів, як скорочення та змушена відпустка без збереження заробітної плати.
- У бюджеті заздалегідь закладений дефіцит. Як це вплине на виплату заробітної плати бюджетникам?
- Усі знають, що в кінці року у нас виникла заборгованість з виплати заробітної плати бюджетникам. Медики та освітяни отримали її вже після Нового року. Допомогу з державного бюджету, на яку ми маємо законне право,  у повному обсязі так і не надали. Тож минулорічний борг по зарплаті ми змушені були виплачувати з коштів, які до нас надходили вже в цьому році. В результаті, я не виключаю, що тривалий час ми виплачуватимемо зарплату бюджетникам із затримкою на 3-4 дні.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх