Кременчуцька РВА закликає до режиму мовчання та просить не допомагати ворогу дописами у соцмережах

2.11.2022, 12:31 Переглядів: 3 105 Коментарів: 1

 

Минулої ночі соцмережі були переповнені інформацією щодо прольоту над населеними пунктами Кременчуцького району Shahed 136

Минула доба у Кременчуцькому районі пройшла напружено. Вночі були довготривалі повітряні тривоги, але «прильотів» по району не було. За що ми маємо дякувати ЗСУ.

Але є одна обставина, яка заважає ЗСУ нас захищати, але дуже допомагаю ворогу коректувати польоти ракет та БПЛА для їх більш точного влучання у намічені цілі. Минулої ночі соцмережі були переповнені інформацією щодо прольоту над населеними пунктами Кременчуцького району Shahed 136.

Про це на ранковому брифінгу заявив начальник Кременчуцької районної військової адміністрації Олег Лєднік.

— Інтернет-ресурси, соцмережі переповнені інформацією щодо прольотів ворожих БПЛА. Це дуже допомагає ворогу. Навіть, якщо на фото чи відео видно лише темне небо та чутно звук прольоту Shahed, залишається цифровий слід і для фахівців можливо визначити де зроблене це фото чи відео. Це фактично підказка для наших ворогів. Вже вранці відеоролики з кременчуцького неба демонстрували на російських телеканалах… Закликаю усіх максимально обмежити свої дописи, відео та фото матеріали щодо прольоту ракет і дронів та не висвітлювати дії наших ЗСУ. Від цього залежить у тому числі й енергобезпека нашої країни, — звернувся до жителів району Олег Лєднік.

Він додав, що ворог має ресурси та можливості моніторити усі соцмережі та інтернет-ресурси. І будь-який допис з вказанням місця чи напрямку прольоту ворожих ракет та БПЛА, інформація про якісь вибухи, а тим більше фото та відеоматеріали дуже допомагають російській армії та шкодять нашим ЗСУ.

Нагадаємо, якщо ви реально хочете допомогти ЗСУ у знищенні ракет, літаків чи БПЛА ворога, то це можна зробити завдяки застосунку є-ППО. Кожний громадянин України може долучитись до протиракетної та протиповітряної оборони нашого неба. За допомогою застосунку єППО очевидці можуть повідомити про переміщення ворожих повітряних цілей — ракет, безпілотників, літаків чи гелікоптерів. У програмі також можна повідомити про звук вибуху.

Мобільний застосунок розробили на початку жовтня і вже 22 жовтня над Україною вперше збили ракету, яку вдалося відстежили за його допомогою.

Отже, завантажуйте застосунок єППО у свій смартфон, і замість допомоги ворогу, розповсюджуючи інформацію про прольоти ракет і БПЛА, допомагайте ЗСУ, повідомляючи через цей застосунок про їх прольот наше ППО. І тоді у нас буде менше пошкодженої енергетичної інфраструктури та значно менше вимкнень електроенергії.

Додаток єППО працює дуже просто: коли ви побачили повітряну ціль, треба відкрити єППО на смартфоні, вибрати тип цілі, направити смартфон у напрямку її руху та натиснути червону кнопку. Фахівці ППО одразу побачать відмітку на мапі, вона доповнить радіолокаційну інформацію і летюча смерть буде збита.

Разом до Перемоги!

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

417
2 листопада 2022 13:12

А Малецькому сказали?


7 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх