Загальна мобілізація: ще двом категоріям чоловіків пропонують дати відстрочку від призову

7.09.2022, 08:30 Переглядів: 2 052

 

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №7726, який пропонує звільнити від призову по мобілізації ще дві категорії чоловіків — педагогів у закладах дошкільної освіти та тренерів у державних чи комунальних спортивних закладів.

У пояснювальній записці до законопроєкту пояснюється, що документ передбачає звільнення громадян від мобілізації за умови, що людина працює педагогом у закладі дошкільної освіти або тренером у державному чи комунальному спортивному закладі. Однак від призову звільняються лише ті, хто працює на 0,75 ставки.

А тим, хто вже служить в лавах ЗСУ, хочуть надати можливість демобілізуватися та повернутися до своєї колишньої роботи. При цьому за даними категоріями чоловіків пропонують залишити право призиватись добровільно.

— Навіть у мирний час у багатьох з таких закладів є проблеми із заповненням педагогічно-викладацьких вакансій, а коли велика частина наших співгромадян змушена була виїхати за кордон в якості біженців, ці кадрові проблеми загострились. Тому виглядає логічним і доцільним включити названі педагогічно-викладацькі категорії до числа тих, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації, — йдеться в пояснювальній записці.



Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх