До 9 травня Інститут Національної пам'яті створив нове гасло. Червоний мак залишається

4.05.2022, 19:29 Переглядів: 1 975

 «Перемогли нацистів – переможемо і рашистів!» 

Український інститут національної пам'яті (УІНП) створив оновлений слоган для  Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, що відзначають в Україні 8 та 9 травня. 

«Традиційне гасло цих пам’ятних днів #ПамятаємоПеремагаємо цього року на державному рівні дещо видозмінене і звучить так: «Перемогли нацистів – переможемо і рашистів!». А незмінним символом пам'яті залишається червоний мак», - повідомили в УІНП.

Зазначається, що восьмий рік поспіль на державному рівні впроваджують європейський підхід до пам’яті про Другу світову війну. Цього року Україна наближається до пам'ятних дат в умовах повномасштабної військової агресії росії, яка посягає на нашу незалежність і територіальну цілісність, на саме існування українців, намагається зруйнувати міжнародну систему безпеки і загрожує миру у всій Європі. 

«Для українців протистояння російській агресії – це боротьба за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій агресивного сусіда, який заради досягнення мети не гребує ані воєнними злочинами, ані злочинами проти людства. У 1939–1945 роках ворогом були нацисти, а сьогодні це рашисти – російська версія імперського націоналізму та фашизму», - впевнені в УІНП.

 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх