«Так соромно, але можна взяти продукти?» У Кременчуці збирають допомогу для мешканців Харківщини

26.03.2022, 09:34 Переглядів: 10 107

 

Розпочато новий збір допомоги для людей

З Кременчука для мешканців Харківщини передали допомогу. З офісу «Кременчуцького Телеграфа» вирушив автомобіль, який віз необхідні продукти харчування для людей, які тижнями сидять у підвалі. Волонтерка Марина Пилипенко відвезла допомогу мирним мешканцям. Також не забули про військових, які тривають оборону. Воїнам передали рації, планшети, павербанки, пнв, амуніцію, термо, шкарпетки, білизну, а медикам медикаменти та турнікети.

- Практично не пам’ятаю облич… пам’ятаю лише руки… одні в морщинках, такі як були в моєї бабусі. Одна рука бере важкий пакет, а інша тримається за ціпок. Руки молодої мами, у якої з пальця спадає обручка. Голод змінює розміри та об’єми. Її чоловік обороняє Харків, а вона з трьома дітьми чекає його у підвалі будинку… Пам’ятаю, що хтось притискається до мого обличчя, шепоче слова вдячності і я відчуваю на своїй щоці чиїсь гарячі сльози. Памятаю як почався обстріл… А люди йшли, бігли до нас.. й наче повинен був спрацювати інстинкт виживання, але голод страшніший. Пам’ятаю, як один дідусь говорить: «Ох насыпают, ох насыпают.. А дай-ка мені, деточка, краюшку хлебчика». Як жінка робко підходила й говорила: «Так соромно, але можна взяти продуктів?» Звичайно, можна й потрібно.

А спочатку нас боялися і слова «паляниця, полуниця, несінитниця» спрацювали як пароль.

І звичайно було те, чого ми боялися найбільше – коли закінчився хліб, вода та продуктові набори, а перед тобою стоять люди, які нічого ще не отримали. Ми пообіцяли їм, що обов’язково повернемося.

Вибачте, але було зовсім не до селфі, коли в небі летять 152, - розповіла Марина Пилипенко. 

Волонтерка подякувала усім кременчужанам за допомогу.

- Ви подарували їм надію. Дякую всім, хто був і причетний у допомозі іншим. Ви зробили для цих Людей дуже багато. Ви не просто допомогли з продуктами і всім, що їх підтримує. Вони відчули, що їх підтримують, що їх не покинули. Дякую всім і кожному, - розповіла волонтерка Марина Пилипенко.

Вже розпочатий збір допомоги для мешканців Харківщини. До кінця тижня необхідно зібрати: чай, печиво, кава, макарони, консерви, цигарки, медикаменти від тиску, простуди, інсулін, знеболювальні, для ЖКТ, від кашлю, вітаміни, жарознижуючі, Л Тіроксін.

Також необхідні водії з автомобілями. Необхідно два буси, які витягнуть 2-3 тонн вантажу. Щоб доставити гуманітарну допомогу людям.  

Місця збору допомоги:

  • магазин Принцип вул. Шевченка, 32
  • магазин Принцип, просп. Лесі Українки, 39
  • магазин Принцип, вул. Манагарова, 1
  • магазин Роксолана, вул Перемоги, 26
  • магазин Художник, вул. Перемоги, 4
Автор: Альона Душенко Джерело фото: Марина Пилипенко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

ФРОНТОВІ ІСТОРІЇ КРЕМЕНЧУЖАН:

У цьому сюжеті «Кременчуцький ТелеграфЪ» зібрав інтерв'ю з кременчуцькими бійцями і волонтерами, які своїми очима бачили жахи подій на Сході. Це розповіді про війну, на якій гинули наші захисники, щоб не допустити просування агресора.

Низький уклін всім бійцям. Слава героям! Герої не вмирають!

Читайте також:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх