Пацієнтів, які лежали з хворою на коронавірус кременчужанкою у пульмонології, відправлять додому (додано)

28.03.2020, 18:45 Переглядів: 13 348 Коментарів: 5

 

Попередньо їм зробили експрес-тести на СOVID-19, тих, хто за станом здоров'я не зможе піти на самоізоляцію, переведуть у інший блок

До редакції «Телеграфу» звернувся кременчужанин Андрій, дружина якого лікується у пульмонологічному відділенні Першої лікарні. Він розповів, що усіх пацієнтів відділення відправляють додому на самоізоляцію у зв'язку з тим, що в одній з палат лежала 69-річна пацієнтка, у якої лабораторно підтвердився діагноз «COVID-19», і жодних тестів на коронавірус не провели. Його дружині роблять уколи та ставлять крапельниці, а тому він непокоїться, як вона зможе лікуватися вдома. Також Андрій додав, що у медзакладі немає спирту для проведення ін'єкцій, і чоловік був змушений принести його до лікарні.



Буквально через кілька хвилин нам зателефонувала пацієнтка Лілія з того ж пульмонологічного відділення з аналогічною скаргою. Вона повідомила, що люди ще не видужали, у деяких пацієнтів підвищена температура, крім того, вони не хочуть повертатися додому, бо бояться наразити на небезпеку зараження своїх рідних.


«ТелеграфЪ» зв'язався з віцемером Ольгою Усановою, щоб розібратися з ситуацією, що склалася. Пані Усанова пояснила нам, що насправді усіх пацієнтів, які контактували з хворою, перевірять за допомогою експрес-тестів на наявність коронавірусної інфекції. І лише після цього тих із них, у кого виявиться негативний результат та хто за станом здоров'я зможе вирушити додому, будуть прохати відправлятися на самоізоляцію.


У тих, хто за станом здоров'я цього зробити не зможе (або якщо тест покаже позитивний результат), переведуть у палати іншого блоку.


Перевірять також і медиків пульмонологічного відділення, вони перебувають на самоізоляції. Приміщення віділення продезінфікують.


Додано:


Андрій та Лілія проінформували «ТелеграфЪ», що усіх пацієнтів пульмонологічного відділеня вирішили залишити у лікарні до понеділка, 30 березня.


Автор: Катерина Турубара Джерело фото: censor.net.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 5

228
28 березня 2020 19:29

В Усановой ще багато пояснень попереду


28 0
325
28 березня 2020 19:42

А вы знаете, что городская власть пыталась отправить врачей из поликлиник в бесплатные отпуска? Как вам такое? Люди начали возмущаться, и пока эту идею отложили. Малецкий, ау, ты там опух?


30 3
0
28 березня 2020 22:34

Цитата: stronzo

В Усановой ще багато пояснень попереду

Кому?) не смешите. Все пройдет тихо. Виновата окажется только зараженная.

Цитата: Pereselenets

А вы знаете, что городская власть пыталась отправить врачей из поликлиник в бесплатные отпуска? Как вам такое? Люди начали возмущаться, и пока эту идею отложили. Малецкий, ау, ты там опух?

Стоматологов вроде бы отправили за свой счет.


4 0
0
29 березня 2020 08:19

"у медзакладі немає спирту"!!!

В аптеках його нема також!

Це все, что треба знати про мед.реформу.


4 1
0
29 березня 2020 10:18

у медзакладі немає спирту
Цитата: olte
В аптеках його нема також!

Спирт наверное пошел на изготовление "антисептиков" с глицерином и отдушками. А раны чем обрабатывать? инструменты? люди болеют не только коронавирусом

 


1 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх