«Ми маємо моральне право»: переможців Громадського бюджету не назвали, бо призначили додаткову перевірку

4.01.2019, 16:03 Переглядів: 4 324 Коментарів: 5

 

Сьогодні мали оголосити проекти Громадського бюджету, які набрали найбільшу кількість голосів. Проте цього не зробили, адже призначили додаткову перевірку голосування

4 січня відбулося засідання робочої групи, на якому очікували почути назви проектів-переможців Громадського бюджету-2018. Проте цього не сталося, тому що члени робочої групи вирішили ще раз дослідити результати голосування.


Чому так сталося

Під час засідання член робочої групи Громадського бюджету Євген Перевезенцев розповів про спірні питання, які виникли в ході голосування. Зокрема повідомили про випадок, коли у ЦНАПі жінка хотіла проголосувати за один із проектів, проте не змогла цього зробити, бо хтось це зробив за неї. Тобто, невідома особа використала право іншої людини голосувати.


 


Євген Перевезенцев розповів, що автори проектів також розповідали про схожі випадки. Але робоча група не може їх підтвердити, адже повідомляли про випадки без згадування імен.


Крім того скаржилися на роботу контакт-центрів. Були скарги, що КЦ працювали не в робочий час або у вихідні дні, у робочий час були закриті.


Загадали й про ситуацію у КЦ №12 за участю депутата Кременчуцької міськради, у результаті якої до поліції написали дві заяви.

Скарги авторів одне на одного:

  • Скарга Олександра Кальченка до Олександра Касіта про дискредитацію його ділової репутації, як депутата Кременчуцької міськради;
  • Скарга авторів до Вікторії Стрючаліної, яка агітувала за свій проект на сесії Кременчуцької міськради;
  • Скарга співробітників ЦНАПу до А. Холодняк про агітацію у будівлі закладу;
  • Скарга Лариси Чепіль до С. Погребного щодо проекту скверу Лесі Українки;
  • Скарги авторів про можливі підкупи мешканців Кременчука.

Що вирішили

Секретар Кременчуцької міської ради, член робочої групи Юрій Гриценко запропонував перевірити голоси, щоб вирішити всі спірні питання, які виникли під час голосування. За його словами на це потрібно 10 робочих днів.


 


Депутат Денис Терещенко відповів, що ніхто не проти перевірки, ніхто її не боїться. Також депутат зауважив, що у положенні до Громадського бюджету відсутня процедура, яка дозволяє проводити перевірку. Терещенко сказав, що перевірка не має юридичної сили та згадав про пункт 5.11 положення. У ньому йдеться, що всі спірні питання, які виникають протягом голосування, вирішуються робочою групою шляхом відкритого розгляду. Тобто, коли почали виникати проблеми, робоча група мала оперативно зібратися і вирішити їх. Проте цього не зробили.


 


Після депутата слово взяв один із авторів проектів Олександр Касіт.


- От Кальченко написав на мене скаргу, що дискредитував його ділову репутацію. Яким чином ця скарга вплине на результат голосування? - запитав кременчужанин.


 


На це питання чоловік не отримав відповіді від робочої групи. Також Олександр додав, що відповідно до регламенту, робоча група має підвести підсумки голосування та оприлюднити переможців.


Через кілька хвилин бурхливих обговорень Денис Терещенко знову нагадав, що перевірка не має юридичних підстав.


- Шановна робоча група, ви можете сьогодні займатися перевіркою, у березні поставити під сумнів голосування президента, і піти ще далі, є багато роботи, але є документ. Тому Євген (Євген Перевезенцев – авт.), при всій повазі до вас, покажіть пункт в документі, де написано, що ви маєте право починати якусь перевірку. Тоді я закрию, вибачте, рота, - зазначив Терещенко.

 

- Ми маємо моральне право вирішити цей конфлікт. Ми вас почули, - відповів Юрій Гриценко.


Потім до робочої групи звернулася авторка проекту №12 Валентина Холодняк. Вона вимагала не проводити перевірок та дотримуватися положення.


 


Після цього слово взяла авторка проекту №28 Марія Ситкіна. Вона порушила питання, чому осіб, яких викрили у «накрутці» голосів, не дискваліфікують.


- Тобто я, як автор, нічим не ризикую. Пішла «двадцяточку» накрутила, подумаєш зняли. Чому немає дискваліфікації? - запитала Марія.


 


Їй відповіли, що керуючись такою логікою, конкуренти можуть підставити вас і накрутити «лівих» голосів. І питання щодо того, як потім ідентифікувати цю людину, залишилося відкритим.


Тож переможців Громадського бюджету-2018 так і не оголосили. Попри заперечення оголосили про перевірку. Кінцеві результати мають оголосити 21 січня.


Але вже відомі неофіційні результати голосування. Про них «ТелеграфЪ» напише в наступному матеріалі.

Фото: Александр Попенко
Автор: Євгенія Каблучка Фото: Александр Попенко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 5

592
4 січня 2019 20:48

Потім до робочої групи звернулася авторка проекту №12 Валентина Холодняк. Вона вимагала не проводити перевірок та дотримуватися положення.

 

Как говорят "На воре и шапка горит".

Все люди как люди, просто голосовали.

А тут такой пропихувач. Конечно "все честно", не надо ничего проверять.

 

Поделитесь как голоса накручивать по ксерокопиям? Может хоть на следующий год детскую площадку в наш двор организуем.


7 1
0
4 січня 2019 22:36

я вот тоже как-то не понимаю, как можно провести накрутку, если была идентификация по ID? если не пользоваться услугами хакеров достаточно хорошего уровня. в наличии которых в нашем городе я сильно сомневаюсь. сагитировать знакомых проголосовать за твой проект я накруткой не считаю.

 


1 2
592
4 січня 2019 23:10

Цитата: Tanya

я вот тоже как-то не понимаю 

 

Я тоже сначало не понял.

Так как пользуюсь современными ресурсами и регистрировался через один из них.

Но потом оказалось, что можно и через обычный паспорт. Да еще и есть какие то пункты дивные, которые когда то работают. В которых нашли людей с пачками паспортных данных. Вот если сложить все это воедино, то и получается механизм.

Да я тоже просил голосовать своих знакомых. Но это четко видно, всплесками активностей.

А за факт на ул.Европейской, там тупо каждый день в один и тот же период (я так понимаю, как раз время работы этого пункта) добавлялось порядка 40-50 голосов.

Вот пусть и проверят. Если реально из 600 голосов окажется, большинство "проголосовало" в этом пункте, и реально эти люди не приходили ("организованными колонами"). А может и вообще не проживают в этом районе (много Ваших знакомых приедит днем в интервале указаных двух часов, проголосавать черт знает куда? ), то реально делать дисквалификацию.


5 1
0
5 січня 2019 08:10

Цитата: ankrem
Да я тоже просил голосовать своих знакомых. Но это четко видно, всплесками активностей.

А за факт на ул.Европейской, там тупо каждый день в один и тот же период (я так понимаю, как раз время работы этого пункта) добавлялось порядка 40-50 голосов.

Вот пусть и проверят.


Нам раздавали листовки на улицах города с просьбой проголосовать за тот или иной проект.
Ходили люди по квартирам, просили голосовать за конкретный проект.
В некоторых отделениях банков стояли люди, просившие задержаться на минутку и проголосовать за определенный проект.
Так что и на Европейской, и где-то еще просто сработал тот или другой вариант агитации.
Мы люди теперь приезжие здесь и сначала очень удивились такой массовой агитации. )

P.S. Я дико извиняюсь, а сегодня рабочий день или выходной? Комменты работают как в рабочий день, а у меня остались нерешенные дела в коммун организациях города


0 1
592
5 січня 2019 10:56

Цитата: Hranovskyi Oleksandr

P.S. Я дико извиняюсь, а сегодня рабочий день или выходной? Комменты работают как в рабочий день, а у меня остались нерешенные дела в коммун организациях города

 

Та вроде выходной.

Я и в Галактике видел агитирующих 30го числа в костюмах. Но там проекты были не дворовые, а средние кажется.


0 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх