«Кремінь» однією ногою у плей-оф

14.01.2018, 16:11 Переглядів: 3 243

 

Кременчуцькі «слони» розтоптують дніпрян й чекають вдома на «мавп» з Черкас

13 та 14 січня баскетбольний клуб «Кремінь» вдома прийняв «Дніпро-2». Кременчуцькі «слони» двічі перемогли швидких дніпрян. У першому поєдинку підопічні Євгена Федорова перемогли з перевагою у 16 очок - 87:71 (20:17, 19:22, 28:15, 20:17). Розпочали команди гру на рівних, навіть на перерву пішли за нічийного рахунку, але третя чверть виявилася ударною для господарів 28:15. У другому матчі кременчужани також святкували перемогу, цього разу рахунок був - 79:65. «Кремінь» здобув необхідні дві перемоги, які дозволили йому закріпитися у зоні плей-офф чемпіонату України з баскетболу серед команд Вищої ліги. 


Як повідомляє прес-служба клубу, в обох командах перші ігри в цьому сезоні зіграли новачки – у «Кременя» досвідчений центровий Анатоліій Челован, який грав у Грузії, а до «Дніпра-2» із США повернувся талановитий форвард Ілля Нємцу.


 


Кременчужани розпочали напрочуд активно і швидко втекли у відрив на 10 очок. Дніпряни дещо знітилися від такого натиску, але коуч команди Дмитро Марков зміг повернути своїх підопічних у гру. В результаті, у першій чверті гості майже наздогнали господарів, а другу провели впевнено та перемогли.


У «Кременя» гра трохи розладналася, хоча на ці ігри зібрався оптимальний склад з перевірених та досвідчених бійців. Повернувся після травми на майданчик і Олексій Чигринов, а також приєднався до кременчужан відомий центровий Анатолій Челован. Тому, були всі сподівання, що «Кремінь» не матиме проблем, втім складу господарів ще не вистачає повної зіграності, а от молоді та амбітні дніпряни нав’язали серйозну боротьбу. Лідером був юний Ілля Нємцу, який отримав досвід виступів у Чехії, Іспанії та США. У підсумку на велику перерву команди пішли за повної рівноваги 39:39.


Відпочинок пішов на користь господарям, які розібралися, як їм протистояти швидкій грі «Дніпра-2». Дався взнаки досвід гравців команди. Найперше, «Кремінь» більш якісно зіграв у захисті, а влучність Ярослава Кадигроба та ефективна гра центрових Олександра Рихлюка і Анатолія Челована дали змогу команді у піти у відрив. Четверту чверть господарі також не віддали та впевнено довели справу до загальної перемоги.


У складі кременчужан результативно зіграли Ярослав Кадигроб – 17 очок, Анатолій Челован – 16 очок і 9 підбирань, а також Олександр Рихлюк – 15 очок і 11 підбирань. Шістьма результативними передачами відзначився Іван Тимощук.


У дніпрян лідерами були Ілля Нємцу та Ігор Дубоненко. Ілля записав на свій рахунок 27 очок та 5 підбирань, а Ігор – 15 очок.


 


- Було нелегко, команда молода, швидка. У суперника було більше сил ніж у нас, але результат на табло. Ми впоралися у захисті й хлопці почали віддаватися по-новому. Навіть завантажили молодий склад й хлопці мали можливість отримати досвід й час на гру. Всіх з перемогою, - зазначив після гри центровий "слонів" Анатолій Челован



«Кремінь» – «Дніпро-2» (Дніпро) 79:65 (16:18, 17:13, 27:13, 19:21)


Команди на початку гри помінялися ролями. Тепер стартовий спурт вдався дніпрянам, до того ж кременчужани за 1,5 хвилини примудрилися набрати 3 командні фоли. У гостей пішла гра, вони включили високу швидкість і кременчужани не встигали за опонентами. Лише поступово господарі почали набирати оберти та намагалися далеко не відпустити суперника, що їм і вдалося у першій чверті. Другу «Кремінь» зіграв більш впевнено, а головне не дав молодим гостям розвернутися в атаці, що дало змогу виграти не тільки чверть, але й першу половину зустрічі.


Після великої перерви «Кремінь» серйозно взявся за справу і як у попередній грі провів найкращу чверть не залишивши шансів супернику – 27:13. У завершальній частині матчу господарі контролювали гру та здобули другу поспіль перемогу над дніпрянами. Не зважаючи на не надто успішний старт кременчужани на досвіді та майстерності успішно завершили непросте протистояння із БК «Дніпро-2».


У господарів результативно відіграв Аміль Хамзаєв – 16 очок плюс 7 підбирань, 15 очок набрав Олександр Рихлюк та здійснив 9 підбирань, бігмен Анатолій Челован набрав 12 очок плюс 11 підбирань, у Ярослава Кадигроба 14 очок та 6 підбирань. У дніпрян набільше очок набрали Григорій Алтухов – 13 плюс 5 результативних передач, Ілля Нємцу – 12 плюс 5 підбирань.


16-річний центровий “Кременя” Ігор Сергеєв розповів про підтримку досвідчених партнерів та проаналізував дві гри з “Дніпром”:

- Перші дві чверті пройшли не дуже добре, мабуть вплинула втома. У суперників більш молодий склад. Ми не змогли постійно підтримувати швидкий темп, тому ближче до третьої чверті зменшили швидкість. Сьогодні боротьба під щитом була на фоні втоми і не була настільки хороша як вчора. Грати пліч о пліч з досвідченими гравцями дає хорошу можливість набратися досвіду, тим паче вони грали у Суперлізі та мають закордонний досвід. Хочеться від них перейняти досвід боротьби під кільцем, більше розуміти гру, кому віддавати пас, бачення самого майданчика.


 


Наставник “Кременя” Євген Федоров зазначив, що перед матчем хлопцям порадив не розслаблятися:

- Хлопці молоді, амбіційні. Недостатність досвіду позначається на грі, але ми не повинні допускати грати на рівні з такими командами, треба з самого початку ставити завдання, щоб дати пограти нашій молоді. Досвідчені гравці для цього й потрібні, щоб допомагати. Ось наприклад Ігор Сергеєв, він розуміє, що поруч з ним досвідчений Хамзаєв, який підкаже. Поки молодь мало грає, але час перебування на полі збільшуватиметься. Думаю до кінця сезону молоді гравці ділитимуть час з досвідченими гравцями порівну.


Головний тренер “Дніпро-2” Дмитро Марков:

- Якщо порівнювати дві гри, то сьогодні гра була набагато кращою. Ні в чому не можу дорікнути своїх хлопців, вони старалися, виповнили увесь план. Програли лише те, що великі гравці поступилися “Кременю” і в масі і в досвіді. У нас не стоїть основна задача перемагати у кожному матчі, головне підготувати досвідчених баскетболістів. 70% команди у нас кандидати у різні вікові збірні, тому основне завдання виховати хороших гравців.


Турнірна таблиця

клуб В/П Очки
1 Ніко-баскет 13/1 27
2 Золотой вік 11/3 25
3 СумДУ 8/6 22
4 Кремінь-КДЮСШ-2 8/6 22
5 Маріуполь 6/8 20
6 Харківські соколи 6/8 20
7 Дніпро-2 4/10 18
8 Черкаські мавпи-2 0/14 14


P.S. Президент БК «Кремінь» Віктор Кобзистий у перерві розповів чи вийде на поле та баскетбол 3х3, який відбудеться у Кременчуці.


- За тиждень ми у Кременчуці приймаємо фінал Кубку з баскетболу 3х3. Запрошуємо усіх і Полтаву, і Кропивницький, Черкаси, Дніпро, усіх з центральної України, всіх любителів баскетболу. Цей етап виводитиме кращі команди на фінальну частину, яка відбудеться у Києві. У стінах КДЮСШ-2 приймаємо команди як серед чоловіків так і жінок, вікова група до і після 18 років. Якщо у гравців «Кременя» виникне бажання взяти участь, то я буду тільки радий за них.


- Чи можуть вболівальники розраховувати побачити Вас у грі?

- Я не думав поки над цим. Може переодягнуся (сміється Віктор Кобзистий).

 


А вже 20 та 21 січня о 14.30 «Кремінь» у КДЮСШ-2 прийме «Черкаські мавпи-2».

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх