«Спрут» дістався до Кременчука

19.01.2006, 18:01 Переглядів: 4 289
Загадковий винахід полтавських комунальників під назвою „Спрут” допомагав Кременчуцькому водоканалу відключати квартири боржників від водопостачання та каналізації. Ноу-хау вплинуло на дисципліну абонентів вражаюче – під час рейду комунальники отримали повну проплату від населення..
Повністю відзняти процес локального блокування „Спрутом” полтавці нам не дозволили. У найвідповідальніший момент змусили всіх спуститися з даху, де відбувалося входження в каналізаційний стояк. Бережуть своє ноу-хау!
Фото: Дмитрий Бабец

Диво на прізвисько „Спрут”
Вранці 16 січня три вантажівки з яскравими написами на фургонах „Відключення боржників від водопостачання” швидко розповзалися по Кременчуку, мов справжній спрут. Того дня більше 30 фахівців „Полтававодоканалу” почали відключати квартири злісних неплатників за допомогою методу, який вони винайшли півтора року тому. Пристрій під назвою „Спрут”, яким блокують воду чи каналізацію, дозволив самим полтавцям майже удвічі зменшити борги населення за послуги водоканалу. Нам розповіли, що винахіднику вдалося створити його лише тому, що він не знав, що використаний ним принцип фахівці вважають неможливим. Решта, певне, дуже розумні, тому у всій Україні досі не придумали подібної штуки. До послуг винахідників звертаються колеги з усіх областей, не зважаючи на те, що робота обходиться замовникам від 6 до 9 тисяч гривень на добу. До Кременчука „Спрут” завітав на два дні. Певне, як сусідам, нашому місту полтавці зробили знижку: взяли лише за транспортні витрати та добові за відрядження.

Останній шанс – виїзна каса
Начальник групи, заступник генерального директора „Полтававодоканал” Євген Гудименко каже, що до Кременчука привезли сім пристроїв, здатних заблокувати мережу, не входячи в квартиру. Від заступника генерального директора КП „Кременчукводоканал” Лариси Плахотник дізнаємося, що в списку на потенційне відключення було 200 боржників. Кожного з них попередили про відключення особисто. На початок рейду більшість із них погасила борги.
Разом з бригадою відключення у мікрорайоні на вулиці Красіна працюють охоронці, міліція, працівники КГ ЖЕП „Центральний”, виїзна каса. Нам пояснили, що у боржників є останній шанс – прямо на місці розрахуватися за послуги. Саме це і оголошує старший у групі через мегафон на весь двір, вибачаючись перед мешканцями за тимчасове відключення. Інспектори водних ресурсів заходять до під’їзду зі списками, з прізвищами, адресами, сумами боргу. Полтавці, схоже, задоволені, як колеги підготувалися до їх візиту.

Горщики замість каналізації
У квартирі на п’ятому поверсі ніхто не відчиняє. За квартиронаймачами значиться більше 1100 гривень боргу. Сусіди кажуть, що не знають, де працюють боржники. Керівництво приймає рішення: блокувати каналізацію. Бригада з секретними пристроями піднімається на дах будинку і за кілька хвилин проводить відключення. От так! Вода є, а зливати її нікуди! Шукайте горщики! Ми цікавимось, чи не ризикують мешканці нижчих поверхів бути затопленими? Але фахівці нас запевняють, що всі попереджені про відповідальність.

Магія дисципліни
Наступна боржниця живе в іншому будинку теж на п’ятому поверсі. Вона довго не відчиняє двері, бо не хоче, щоб її знімали на камери, потім скаржиться, що її роботодавець не платить зарплату. Втім, не бажає повідомляти, де працює. Коли інспектори приймають рішення про відключення, жінка просить почекати ще 20 хвилин і ... повністю сплачує свій борг. У виїзній касі ми з’ясовуємо, що на 11-у годину ранку зібрано 2400 гривень від мешканців мікрорайону, які почули, що тут працює „Спрут”. Люди спішать з повними жменями купюр, яких не могли знайти цілими місяцями чи й роками, аби розрахуватися з водоканалом. Просто магія!
Не обійшлось і без казусів. Тільки-но відключили першу квартиру (де не було мешканців), як ці люди повідомили, що вони півгодини тому погасили борг. Довелось підключати. Як запевнив керівник групи, безплатно. Таких було декілька. За словами Лариси Плахотник, люди, котрі мали найбільший борг – 8000 гривень – теж погасили його протягом цих двох днів. Бригади працювали до пізнього вечора. Перші підсумки роботи „Спрута” „Телеграфу” вдалося отримати лише після 20-ї години.

„Спрут” збільшив проплати у шість разів
По завершенню двох днів роботи Євген Гудименко повідомив, що полтавські фахівці відключили 30 квартир кременчужан (8 – від водопостачання, 22 – від каналізації). Він каже, що „Кременчукводоканал” отримав лише у виїзні каси приблизно 28000 гривень „живих” грошей. У відділеннях банків, де приймають платежі, треба було стояти в черзі – всі кинулися платити водоканалу. Про те, що різко зросли проплати населення, каже і Лариса Плахотник. Лише за перший день роботи „Спрута” абоненти сплатили комунальному підприємству „Кременчукводоканал” близько 320 тисяч гривень. Це в той час, коли зазвичай водоканал отримує від населення в середньому 50 тисяч гривень на день!
Пані Плахотник каже, що кілька сімей із „чорного” списку було виключено після бесіди з ними. Серед них інваліди та багатодітні.
Диво на прізвисько „Спрут” у вівторок увечері поїхало працювати до Дніпропетровська. Далі – ще кудись за замовленням. Тому „відключеним” кременчуцьким абонентам, хто погасить борг, доведеться, м’яко кажучи, трохи почекати поки полтавці знову заїдуть до Кременчука. І ... заплатити майже 300 гривень за підключення.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх