До Києва пустили новий швидкісний потяг

19.01.2006, 18:01 Переглядів: 1 789
Новий швидкісний потяг доїжджає до Києва за чотири години 10 хвилин. По дорозі він має дві зупинки. Виїхати цим потягом з Кременчука до столиці і повернутися ним назад можна щодня, крім середи. У свій перший рейс потяг відправився сьогодні, 19 січня.
Вартість квитка у новому експресі “Кременчук-Київ” – від 24 грн. 50 коп. до 41 грн. 52 коп. Час у дорозі – 4 години 10 хвилин

Сьогодні, 19 січня, Південна залізниця Державної адміністрації залізничного транспорту «Укрзалізниця» відкрила новий швидкісний маршрут «Кременчук-Київ». Потяг за №173/174 буде «денним» і їздитиме щодня, крім середи. Експрес вирушатиме з Кременчука о 7:40 і прибуватиме до Києва об 11:50. З Києва експрес вирушатиме о 16:02 і прибуватиме до Кременчука о 20:12. По дорозі потяг зупинятиметься на три хвилини в Лубнах і на 18 хвилин в Гребінці, аби змінити локомотив (з тепловоза на електровоз).
Наразі деяке невдоволення у кременчужан викликає пізнє прибуття потягу до столиці України. Але, за словами начальника Полтавської дирекції залізничних перевезень – заступника начальника Південної залізниці Ольги Дяченко, поки що Київ не може приймати наш потяг зранку. “Можливо, коли будемо переходити на літній розклад, ситуація зміниться, і потяг відправлятиметься з Кременчука трохи раніше”, – каже вона.
У новому експресі шість вагонів: два першого класу (м'які купе) та чотири другого, які обладнані сидячими місцями. Потяг також має вагон-ресторан. Вартість квитка у вагоні другого класу – 24 грн. 50 коп., першого – 41 грн. 52 коп.
Як розповів “Телеграфу” міський голова Микола Глухов, раніше ці вагони курсували на Сімферополь. Тепер вони пройшли капітально відновлювальний ремонт і виглядають, як нові. “Наше завдання наповнити цей потяг місцевими реквізитами, місцевою символікою”, – каже мер.
Зараз між Києвом і Кременчуком курсує пасажирський потяг, який в дорозі дев'ять годин. “Цей нічний потяг так і залишиться. Нагадаємо, він відправляється з Кременчука о 20.25, а прибуває до Києва о 05.44. Час відправлення зі столиці о 22.00. До нашого міста він прибуває щоденно 07.30. Вартість квитка в купе – 27 гривень, а плацкарту – 13”, – розповіла нам чергова довідкового бюро міського залізничного вокзалу Любов Власенко.
Запустити потяг у перший рейс до Кременчука прибули Міністр транспорту та зв’язку України Віктор Бондар, губернатор Полтавщини Степан Бульба, начальник Південної залізниці, Герой України Віктор Остапчук, і, звичайно, генеральний директор “Укрзалізниці” Василь Гладких, якій неодноразово наголошував, що пріоритетом розвитку «Укрзалізниці» на 2006 рік повинен стати швидкісний рух потягів.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх