Депутати планують продати „Зебру”

5.01.2006, 14:01 Переглядів: 1 520
Більше 50 об’єктів комунальної власності депутати міської ради дозволили приватизувати підприємцям, які зараз користуються комунальними приміщеннями на правах орендарів..

Закон зобов’язую міську раду в разі продажу комунального майна віддавати перевагу тим, хто цим майном добросовісно користується і платить орендну плату. Для того, щоб орендар отримав право  стати власником, він має вкласти в ремонт орендованого приміщення 25% від його балансової вартості. Орендарю, який виконав ці умови, міська рада може дозволити викупити майно.
У перелік об’єктів, які  будуть приватизовані, увійшло приміщення магазину „Три товстуни” на бульварі Пушкіна, приміщення клубу „Зебра” на вулиці Жовтневій та інші.
Обзавестися майном на вулиці Леніна отримали можливість обласні осередки „Народного союзу „Наша Україна” та партії „Третя сила” і громадська організація „Наш дім Кременчук”.  А от ЗАТ „Градосфера”, яке зараз є одним із найбільших орендодавців торгових площь у місті, міська рада відмовила у праві приватизувати 43 квадратних метри у 101-кварталі.
Від продажу майна міська рада планує виручити 6-7 мільйонів гривень у наступному році.
– Навіщо продавати комунальне майно, ринкова ціна якого постійно зростає, наприклад, приміщення клубу „Зебра”?
З цим питанням „ТелеграфЪ” звернувся до Павла Іващенка, начальника фонду комунального майна.
– Справа в тому, що лише таким чином ми маємо можливість поповнювати бюджет розвитку міста. Адже гроші, які місто отримує у вигляді орендної плати, ми зобов’язані класти у перший кошик (виплати бюджетникам), а от гроші від продажу майна – у другий (комунальне господарство, міське будівництво та інше).
– 7 мільйонів – чи не замала це ціна для такої кількості комерційних приміщень?
– Ми не ставимо собі за мету продати всі приміщення протягом року і вилучити від продажу ці 7 мільйонів. Можливо, ми продамо два-три об’єкти і виконаємо план.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх