73 тисячі за вилікувану ногу або “Дзеркало лікарні” руками мецената

1.09.2005, 20:09 Переглядів: 1 609
У вівторок 30 серпня відбулося відкриття оновленого після ремонту травмопункту третьої лікарні.
Керівник м’ясокомбінату Олег Бабаєв у відремонтованому за його кошти травмопункті пообіцяв обома руками голосувати за медицину

“Дзеркалом лікарні” назвав оновлене приміщення травмопункту під час його відкриття після ремонту завідувач міськвідділом охорони здоров’я Валерій Литвиненко. Травмопункт знаходиться на першому поверсі третьої лікарні. Протягом року він приймає в середньому до 10 тисяч пацієнтів. Це єдиний у місті лікарняний підрозділ, що надає невідкладну допомогу екстреним хворим.
У трьох кімнатах травмопункту: розташовані приймальня, передопераційна та операційна. Тепер там повністю зроблено євроремонт. Замінено вікна, двері, сантехніку. Прокладено комунікації та електропроводку. Встановлено також і нове дороге обладнання. Насамперед, це операційний функціонуючий стіл вартістю 7 тисяч гривень. Він зручний тим, що в залежності від ситуації його окремі частини піднімаються: верхня (для голови), середня (для тулуба) і нижня (для ніг). Це приміщення обладнано також спеціальною операційною лампою (теж – 7 тисяч гривень). Полегшити працю травматологам та біль їх пацієнтам мусить і потужний кондиціонер.

Кажуть, у лікарів є такий тост:
“За те, щоб бідні швидше одужували, а багаті частіше хворіли!”
(жарт)

Травматологічному пункту третьої лікарні вже 30 років. Ще місяць тому він знаходився у плачевному стані і потребував ремонту. Саме в такому стані застав його міський депутат, голова правління м’ясокомбінату Олег Бабаєв, коли потрапив туди з поламаною ногою. Ось тоді він і виступив з почином: профінансував ремонт травмопункту. Меценат каже, що це обійшлося йому у 73 тисячі гривень. Він вважає, що якби кожен із його колег-керівників відремонтував по відділенню, можна було б привести до ладу всі міські лікарні. Депутат міськради настільки перейнявся проблемами медицини, що обіцяв голосувати обома руками за будь-які рішення на користь галузі, аби тільки вона фінансувалася в достатньому обсязі.
Завідувач міськздороввідділом Валерій Литвиненко повідомив, що травмопункту вже виділено 16 тисяч гривень для безкоштовного надання медичної допомоги населенню. Він також запевнив, що з нового року ця медична структура буде виділена окремим рядком бюджету.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх