Ботанічний сад у під’їзді

15.01.2009, 14:27 Переглядів: 2 366
Більше 80 горщиків із квітами та мальовничий тин із глечиками – так кременчужани прикрасили свій будинок..
Крім горщиків із квітами та новорічних прикрас – прапор України.

Одну п’ятиповерхівку, що на Раківці, вирізняє з-поміж інших під’їзд, біля якого розташовано плетений тин. На цьому невеличкому охайному парканчику красуються кілька колоритних горщиків та табличка «Ваську не кантувати». Вона вказує на те, що це – законне котяче місце. Поруч із тином – цікава лавочка. Написи на її спинці – «БЮТ», «Партія регіонів» та «Інші гості» – визначають окреме місце для прихильників тієї чи іншої партії. Ще одна лавочка із єдиним написом – «Спікер» – призначена, вочевидь, для когось, хто має значні розміри.

Автором цього цікавого куточка став мешканець будинку Іван Іванович. Все це він виготовив власними руками – каже, що раніше працював у вагонобудуванні, тепер на пенсії, от і знайшов цікаве заняття:

– А що там його робити? Був би матеріал, – скромно каже Іван Іванович.

У середині будинку – краса та благодать. Квіти – майже на двох поверхах. На одному горщики розташовані лише на стіні під’їзду, а на іншому їх стільки, що навіть важко пройти – і на самих сходах, і на спеціально прилаштованих полицях. Квіти стоять і на підлозі, і на каструлях, прикритих охайними серветками, і навіть на декоративному «дереві». Під кожним горщиком, що висить на стіні, є якась весела табличка чи дощечка, на яких випалені різноманітні картинки.

– Квіти – то моя сусідка, Люба, висаджує. Вони у нас вже роки зо два тут. А дощечки – деякі мені подарували, а деякі я зробив сам, – каже Іван Іванович. – Ось це наприклад – голова нашого ОСББ, – вказує наш співрозмовник на дощечку, де за столом сидить чоловік, схожий на листоношу Пєчкіна. – Ось він дуже важливою справою займається – план складає. У нього тут і чашка стоїть…
Ще кілька «картин» присвячено темі кастрації котів. Принаймні на трьох табличках можна знайти щось на кшталт «Уж лучше с яйцами в аркане, чем без них в красном кафтане». Як виявилось, нашого героя дуже схвилювало, що сусідка з першого поверху каструвала свого домашнього улюбленця.

Ось так прикрасили свій під‘їзд мешканці Раківки.

Табличка ж, що веде на поверх, де мешкає Іван Іванович, промовляє: «Квіти не кради, краще попроси». Наш співрозмовник зазначає, що раніше квітів було 96, а стало 88 – крадуть потихеньку.

Ще на поверсі у Івана Івановича можна побачити прапор України, так би мовити у натуральну величину. Такий прапор він якось поставив і біля під’їзду, разом із вказівником із назвами різних міст (на кшталт як у Одесі. Однак цей виріб одразу ж зламали.

До вигляду своїх дверей пан Іван також підійшов творчо. Біля дзвоника табличка «Звонить после восхода луны».

– То до мене «ієгови» повадились ходити, для них і напис зробив…

Також біля дзвоника є окрема, табличка із написом «Україна», біля дзвоників сусідів – «Польща» та «Німеччина».

– Так повелось, що я представляю у нас Україну, сусідка Люба – Польщу, а баба Ганна (сусідка зліва) – Німеччину.

Крім цього на поверсі можна побачити гілки сосни, прикрашені сніжинками та «дощиком».

– Про все це краще не писати, а робити у себе в будинку, – каже на- останок Іван Іванович.



 
Автор: yaremko
Теги: сад
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх