Свято вареників «зліплено»!

1.05.2008, 12:50 Переглядів: 3 420
27 квітня у Світле Христове Воскресіння у міському парку культури влаштували для кременчужан «Свято вареників»..
«Бої на варениках» – конкурс, у якому кожен міг проявити свою кмітливість та сміливість. Юнаки «безжалісно» лупцюють один одного величезними варениками.
Фото: Дмитрий Бабец

Шанувальників української національної страви прийшло багато. А тридцять кременчужан понесли із собою додому по цілому  ящику вареників!

Цього дня у Придніпровському парку  можна було скуштувати вареників на будь-який смак. Варили їх прямо на місці. Щоправда, аби продегустувати страву, потрібно було за неї заплатити, однак охочих поласувати українськими варениками все одно вистачало:

– А чого, добре смакує! Я взагалі полюбляю вареники, особливо зі сметаною. А найулюбленіші –  із печінкою, мені інколи робить моя жінка. Але ці також гарні, майже як домашні, – розповів нам кременчужанин Олексій.

Крім смачних вареників, для тих, хто завітав на свято, організатор заходу, торговельна марка «Дригало», приготував  багато цікавих та смачних конкурсів. Наприклад, кременчужани могли взяти участь у старовинному українському змаганні «Жбурляння булави». За допомогою символу козацької влади – булави – учасники розплющували  купу млинчиків. А  свою силу «по-кременчуцьки» козаки демонстрували у конкурсі «Козацький армреслінг». Найсмачнішим конкурсом заходу став  міні- турнір  з поїдання вареників на швидкість. Кожному учаснику пропонувалось з’їсти десяток  вареників, а той, хто швидше за усіх упорався із завданням, став переможцем. До того ж любителі національної страви могли позмагатися у конкурсу «Бої на варениках». Усі переможці конкурсів отримали  від організаторів заходу  призи – кожний по ящику вареників. Усього за свято кременчужани забрали додому тридцять таких ящиків ! Крім смачненького, гостей парку цього дня пригощали співами та танцями – гарний настрій допомагали «ліпити» ансамбль пісні й танцю «Славутич» та інші кременчуцькі артисти.  



 
Автор: yaremko
Теги: парк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх