«Біллі» дам, «АТБ» – не дам!

30.04.2008, 12:34 Переглядів: 2 936
Депутати – проти зведення супермаркету «АТБ» на розі вулиць Першотравневої та Пролетарської..
Супермаркет «АТБ» планують звести на території колишньої автостоянки
Фото: Дмитрий Бабец

Вони скасували рішення  виконкому про дозвіл на будівництво. Але через дорогу від облюбованого «АТБ» місця  (там, де ростуть дерева) планують звести супермаркет «Білла».  І цьому будівництву народні обранці… дають «зелене світло»!

Корпорація «АТБ» кілька років тому заявила, що збирається звести на розі вулиць Першотравневої та Пролетарської  (навпроти магазину «Тисяча дрібниць») супермаркет. Компанія викупила земельну ділянку на місці колишньої автостоянки, взяла в оренду ще дві ділянки поруч, розробила проект. Однак минулого року інша мережа супермаркетів –  «Білла» – заявила, що хоче звести будівлю навпроти супермаркету «АТБ». Більше того, супермаркет збираються побудувати на ділянці, де зараз ростуть дерева, за міським Палацом культури. Місцеві обранці дали «зелене світло» будівництву «Білли». Особливо активно ідею зведення підтримала фракція БЮТ у міськраді. І водночас «увімкнули червоне світло» корпорації «АТБ». Адже на сесії міськради, що відбулася 29 квітня, депутати скасували рішення виконкому щодо дозволу «АТБ-торгстрой» на будівництво торговельного комплексу.

– На тому маленькому шматку землі достатньо споруд такого призначення, – зазначив голова фракції БЮТ у міськраді Євген Холод.

– Я хочу сказати: позиція фракції буде проводитися до кінця. Там ніяких супермаркетів не повинно бути, – зазначив нардеп від БЮТ Олег Бабаєв.

Позиція фракції, дійсно, доволі цікава. Адже коли справа стосується зведення «АТБ», бютівці наводять і політичні, і юридичні, і екологічні аргументи проти будівництва. Пригадують і складну транспортну розв’язку, і відсутність підземного переходу. А коли мова йде про зведення «Білли» за кілька десятків метрів, мовчать та натискають кнопки «за».

АТБ викупило земельну ділянку розміром понад  п’ять тисяч квадратних метрів,  каже представник корпорації. Генпланом на цьому місці передбачено розташування торговельного центру, пояснюють в архітектурному управлінні. Крім того, АТБ взяло в оренду дві земельні ділянки на прилеглій території. І, згідно з проектом, будівля супермаркету мала розміститься у глибині кварталу, а понад дорогою – розташуватися парковка на 137 автомобілів замість 40-ка, як було раніше. Однак на ділянках, узятих в оренду, супермаркет зводити не можна – депутати не дали добро на зміну цільового призначення землі (а вона офіційно належить до земель транспорту та зв’язку  – тобто не може використовуватися  під забудову, доки влада не змінить статус землі). Тож АТБ корегуватиме проект, аби можна було втиснути супермаркет на ділянці, що є їхньою власністю. У міськвиконкомі зазначають, що оскільки ділянка є власністю «АТБ», і її призначення «інша комерційна діяльність», корпорація має право переробити проект і знов подати до міськвиконкому документи на затвердження будівництва супермаркету.

– Ми вважаємо це не зовсім правильними діями, – прокоментував дії кременчуцьких депутатів  Віталій Рудниченко, заступник гендиректора ОО «Ритайл Девелопмент», підрозділу корпорації «АТБ». Можливо, ми будемо оскаржувати рішення у суді, однак у будь-якому випадку діятимемо у юридичному полі.



 
Автор: mudraya
Теги: АТБ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх