На сталеливарному скінчилася ера Холошина

29.04.2008, 13:16 Переглядів: 1 813

На сталеливарному скінчилася ера ХолошинаНа Кременчуцькому сталеливарному заводі змінився склад акціонерів, що призвело до зміни менеджменту підприємства.

На сталеливарному скінчилася ера Холошина

Екс-голова правління сталеливарного заводу Олександр Холошин очолював підприємство з листопада 2002 року до 25 квітня 2008 року
Фото: Дмитрий Бабец

Акціонери Кременчуцького сталеливарного заводу 28 квітня обрали головою правління підприємства Дмитра Черненка, який змінив на цій посаді в.о. керівника заводу Костянтина Шахника. Останній покерував підприємством лише три доби, змінивши 25 квітня Олександра Холошина, який очолював підприємство з листопада 2002 року.

– 25 квітня Олександр Холошин, який до цього був головою правління підприємства, звернувся до трудового колективу і повідомив, що його повноваження припиняються у зв’язку зі зміною складу акціонерів. Він написав заяву про звільнення і додав, що в.о. голови правління призначений Костянтин Шахник. За його словами, новопризначений керівник побув на своїй посаді до зборів акціонерів, які відбулися 28 квітня. На зборах завод обрав нового керівника  правління, а також змінив склад наглядової ради підприємства.

Новопризначений Дмитро Черненко раніше вже очолював підприємство. Так, 17 травня 2006 року за ініціативи акціонера – групи «ТАС» – відбулися позачергові збори акціонерів заводу, відповідно до рішення яких, головою правління підприємства був обраний пан Черненко. Однак згодом це рішення було оскаржено в суді, і  крісло керівника знову дісталося панові Холошину.

Нагадаємо, під керівництвом Олександра Холошина завод пережив не одну складну ситуацію, але найбільш резонансним були непорозуміння акціонерів та рейдерське захоплення заводу. Тоді команда акціонерів, яку підтримував пан Холошин (ЗМІ повідомляють про групу «Форум»), вистояла, і він залишився керувати підприємством. Тепер же акціонери вирішили інакше.
Зазначимо, що раніше, за даними «Українських новин»,  29% акцій ВАТ «Кременчуцький сталеливарний завод» належало компанії «Теко-днепрометизделия» (входить до складу групи ТАС), 33,97% контролюється групою «Приват», 22,05% – акціонерною страховою компанією «Форум», а 9,8% акцій – ЗАТ «Систем Кепітал Менеджмент» (власник – Ринат Ахметов).

Яку саме частку акцій, кому і хто продав, на заводі не уточнюють, але кажуть: саме акції «Форуму» нещодавно були продані, що і призвело до зміни менеджменту.

Як спрацює нова команда  управлінців, покаже час. А за керування заводом Олександром Холошиним об’єм випуску сталевого литва лише збільшувався. Так, із 2003 по 2005 роки об’єм випуску сталевого литва збільшився із 35 тисяч тонн до 116 тисяч тонн. Об’єм реалізації продукції за той же період виріс із 326 мільйонів до 512 мільйонів гривень.

У 2007 році Кременчуцький сталеливарний завод випустив рідкої сталі в об’ємі 181 тисячі  300 тонн, що на 66,5% більше,  ніж у 2006 році. Об’єм виробництва готової продукції у 2007 році склав 137 тисяч  750 тонн сталевого литва проти 83 тисяч 750 тонн у 2006 році.



<!-- http://www.telegraf.in.ua/buisiness/2008/04/29/news_10487.html -->
 
Автор: bulashev
Теги: Ахметов
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх