Водія Porsche, що збив трьох чоловік, заарештували

17.04.2008, 19:36 Переглядів: 2 537
Минулими вихідними кременчужани зібралися на місці трагедії, де автівка Porsche розірвала на шматки трьох пішоходів. Городяни обурювалися повільними темпами слідства..
Уздовж дороги – червоні тюльпани як символ кривавої трагедії
Фото: Дмитрий Бабец

У міліції ж кажуть, що на проведення всіх перевірок їм потрібно не менше двох місяців. Поки що водія автівки заарештували. Однак він перебуває не у СІЗО, а в лікарні.

Водія автомобіля «Porsche Cayenne S», який 5 квітня, на початку другої години ночі, у районі меморіалу «Вічно живим» насмерть збив трьох пішоходів, згідно з рішенням суду заарештовано. Під вартою він має перебувати до розгляду кримінальної справи в суді. Мінімальний термін, за який слідство має передати справу до суду, – два місяці. Про це повідомила заступник начальника відділу розгляду ДТП слідчого управління УМВС області, капітан міліції Надія Горошко.  Вона зазначила, що водій не перебуває у СІЗО, а залишається в лікарні, бо таке рішення ухвалено під час консиліуму лікарів-нейрохірургів. Медики кажуть, що стан здоров’я підозрюваного не дозволяє утримувати його в СІЗО – у нього черепно-мозкова травма та травма ока.

Щодо самого слідства, то місцеві міліціянти ще не отримали висновків експертизи з Полтави, які б мали сказати, чи був водій автівки в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння.
Пані Горошко також спростувала чутки, які ширяться містом, що в машині під час аварії знаходилася дівчина, яка могла би бути свідком аварії.

Журналісти порекомендували правоохоронцям з’ясувати місце перебування водія до аварії. За наявною інформацією, він був у ТРК «Європа», де встановлені камери відеоспостереження. Завдяки їм можна було б простежити, чи вживав чоловік спиртне.

Інші обставини справи в міліції поки не розголошують, посилаючись на таємницю слідства і велику завантаженість слідчих роботою.

Батько загиблого 30-річного Євгена Брінова каже, що чекатиме на висновки слідства і не заспокоїться, поки не побачить, як убивцю його сина у наручниках ведуть до в’язниці.

 

Народне зібрання на місці трагедії

Близько сотні кременчужан прийшли 13 квітня на місце загибелі трьох молодих людей. Навіть сильна, хоча і короткочасна злива, не зупинила бажаючих висловити співчуття родичам загиблих, дати поради, юридичні консультації та побідкатися на  «всепродажність та всекупуємість» у правоохоронних органах та судах.

Друзі та знайомі загиблих принесли квіти: гвоздики поклали на узбіччі дороги, біля трьох  вінків, а червоні тюльпани розкидали вздовж дороги – як символ кривавої трагедії.
Близько 17.30 люди закликали сигналити всі автомобілі, що проїжджали повз натовп. Сигналили так, що мороз ішов шкірою.

 

До речі

В Інтернет-виданнях зазначалася інформація, що київський експерт від офіційного дилера Porsche виїздив у Кременчука та оглядав машину, після чого було зроблено заяву: бортовий комп‘ютер зафіксував швидкість у момент зіткнення – 208 км на годину. «ТелеграфЪ» зв‘язався із офіційним дилером автосалоном «Porsche Центр Київ», представник якого спростував цю інформацію:

– Від нас експерт не виїздив. У нас немає такої практики – машини везуть до нас. Стосовно можливості фіксування швидкості – вона дійсно є: бортовий комп‘ютер здатен зберігати ці дані, але лише в тому випадку, коли він відповідним чином налаштований. Як правило, запис швидкості вимкнений.

Правоохоронці встановлюють свідків ДТП, що сталася 5 квітня вночі біля Палацу культури автозаводу. Вони просять усіх свідків та осіб, які володіють будь-якою інформацією про пригоду, звернутися до слідчих за адресою: вулиця 29 Вересня,  буд. 6, каб. 47 чи за тел.: 2-40-79, 74-29-28 або 02.



 
Автор: editor
Теги: ДТП
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх