Невдовзі можуть зрости тарифи на світло: у Кабміні назвали причину

22.04.2024, 14:00 Переглядів: 1 508 Коментарів: 2

 

Тариф на електроенергію хочуть прирівняти до собівартості на її виробництво

Невдовзі в Україні може зрости ціна на електроенергію — Уряд хоче прирівняти тариф на світло до собівартості на його виробництво. Про це йдеться у матеріалі РБК-Україна з посиланням на першого заступника голови комітету Верховної ради з енергетики та житлово-комунальних послуг Олексія Кучеренка.

За словами пана Кучеренка, зростання тарифів може бути через те, що країні необхідні гроші на відновлення зруйнованої армією РФ енергосистеми.

— Із моїх розрахунків з листа уряду слідує, що собівартість — 3,5 гривні. Зараз продають по 2,64. От я боюся, що зараз уряд буде доводити до цієї собівартості. Я логіку таку розумію. Ще раз хочу сказати, мені це не подобається, але так само я думаю, 99% людей. Але я розумію енергетиків, Енергоатом, Укргідроенерго, руйнування, витрати всі і так далі, і тому подібне, — говорить посадовець.

Кучеренко пояснює, що наразі в держбюджеті немає вільних коштів на покриття різниці між собівартістю електроенергії та тарифом для населення. Раніше ці гроші брали з бізнесу, але зараз не всі можуть «потягнути» таке навантаження. 

Також раніше Кучеренко говорив, що Міністерство енергетики та Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг вивчають можливість перегляду тарифу на світло для відновлення енергосистеми після обстрілів.

Нагадаємо, на початку року Кабмін зняв заборону на відключення електроенергії за несплату комунальних послуг.

Автор: Яна Гудзь
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

925
22 квітня 2024 15:04

Хочеться запитати. А коли каZапи заплатять репарації, то людям повернуть кошти якими кабмін хоче компенсувати зруйноване ворогом майно?


5 0
4 380
1
22 квітня 2024 19:42

Пиzдити допомогу треба меньше.


5 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх