«По піщанській дорозі остаточної відповіді немає», — Олег Лєднік

11.04.2024, 12:45 Переглядів: 1 460

 

Востаннє капітально дорогу ремонтували майже 30 років тому

Сьогодні, 11 квітня, в рамках брифінгу у стінах Кременчуцької районної військової адміністрації журналісти «Кременчуцького Телеграфа» запитали в Олега Лєдніка про перспективи ремонту дороги при в'їзді у Піщане. За словами очільника РВА Олега Лєдніка, Служба автомобільних доріг повідомила, що поки кошти на ремонт дороги не передбачені, але пошук коштів триває.

 

— Відповідні звернення ми розіслали й в службу автомобільних доріг України, звернулися і до наших народних депутатів, бо це ключова для нас дорога, вона навіть у разі евакуації є важливою. Тому робота зараз ведеться. Але кошти складно знайти, адже все йде на забезпечення ЗСУ. Попередня вартість робіт у районі села Піщане — близько 10 млн грн. Якщо ставити задачу про часткове відновлення дороги, вартість може коливатися від 10 до 50 млн грн, — констатує Олег Лєднік.

За словами очільника Кременчуцької РВА, до війни був проведений тендер на ремонт дороги. Роботи мають розпочати у квітні 2022 року. Також Олег Лєднік пояснив, чому ремонт дороги коштом громади неможливий.

— Громади не можуть відремонтувати цю дорогу, бо вона на балансі держави. Громади можуть витрачати кошти на дроги місцевого значення. На дороги державного значення повинна виділяти кошти держава. А саме Міністерство фінансів. Це передбачено нашим бюджетним кодексом. Державна казначейська служба та всі інші органи не пропустять такі платежі. Є чіткий розподіл, — розповів Олег Лєднік.

Нагадаємо, ми писали, що одразу за Кременчуком у Піщаному «закінчилися» дороги.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

Дороги & Дурні:

Проект тижневика «Кременчуцький ТелеграфЪ», який покликаний підняти громадськість для вирішення нагальних дорожніх проблем (світлофори, знаки, розмітка, ремонт доріг, освітлення, конфліктні ситуації з поліцією та іншими службами) і, природньо, разом будемо «сварити» порушників ПДР.

Чекаємо ваших фото- і відеотрофеїв, відгуків, пропозицій, питань.

E-mail: telegraf.in.ua@gmail.com
Телефон: (068) 640-44-48
Facebook: facebook.com/telegraf.in.ua.kremenchug/

Читайте також:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх