Двох захисників України з Кременчука нагородили орденами «За мужність» III ступеню посмертно

2.04.2024, 10:37 Переглядів: 594

 

Родини молодшого сержанта Віктора Харченка та солдата Антона Липова отримали нагороди у стінах Кременчуцької РВА.

Сьогодні, 2 квітня у Кременчуцькій районній військовій адміністрації двох воїнів-захисників нагородили орденами «За мужність» III ступеня посмертно. Ордени родинам загиблих вручили заступник начальника Кременчуцької РВА Артем Даценко та заступник начальника Кременчуцького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, майор Руслан Близнюк.

Орден «За мужність» III ступеня вручили дружині Віктора Харченка. Молодший сержант Віктор Харченко загинув 10 серпня 2022 року під час бойових дій у районі села Кузьмінівка, Донецької області. Дружина полеглого воїна Надія розповідає, що її коханий став на захист України добровільно, без страху та сумнівів.

 

— Мій чоловік — це людина з великої літери. Так склалася доля, що ми маємо спільну дитину неповнолітню і по двоє синів. Ми завжди були великою та дружньою родиною. Він залишив улюблену справу — підприємство, яке працює і зараз. Поки ми його пам’ятаємо, він поруч. Завжди у такі моменти бракує слів. Це вже не перша допомога мого чоловіка, але ніяка нагорода не замінить дитині батька, матері сина, дружині чоловіка. Але ми маємо вистояти цю війну та жити заради наших дітей, — констатує пані Надія.

Ще один орден «За мужність» III ступеня посмертно передали родині солдата Антона Липова. Загинув солдат поблизу населеного пункту Білогорівка Луганської області 29 березня 2023 року. Дружина Марина згадує, що чоловік був сміливим, тож без сумнівів став на захист України.

   

— Завжди був сміливим, мужнім. З першого дня війни він без страху пішов у військкомат. Пішов добровольцем. В мене про нього у пам’яті залишилося тільки хороше. Завжди усміхнений, рішучий. Однозначно вирішив, що треба йти захищати, — говорить Марина.

У Кременчуцькій РВА та центрі комплектування обіцяють підтримку сім’ям загиблих бійців.

Нагадаємо, 22 березня у Кременчуці родини трьох військових отримали посмертні ордени «За мужність» III ступеня.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх